Mirsad Bektić: Budući UFC prvak

Mirsad Bektić: Budući UFC prvak

Sedmični TV magazin UFC Ultimate Insider donio je intrigantnu priču o 24-godišnjem MMA borcu bh. porijekla, Mirsadu Bektiću.

„Rođen u Bosni i Hercegovini, sada član American Top Teama, ovaj mladić je nešto posebno“, riječi su kojima se opisuje nastupi mladog borca u uvodu emisije.

Insider donosi priču o tome koliko je bio težak Mirsadov put do svjetske elite u ovome sportu, posebno ističući ratna dejstva tokom devedesetih godina prošlog stoljeća.

Kroz video se protežu fotografije mladog MMA borca iz dječjih dana, a priliku da ponešto kažu o Mirsadu imali su njegov brat Suvad, trener Ken Morris, ali i sam Mirsad.

Inače, Mirsad Bektić, koji se takmiči u perolakoj kategoriji, ima impozantan skor od 10-0-0, a voditelj Jon Anik naveo je kako ga mnogi vide kao budućeg UFC prvaka.

(sportsport.ba)

Previous EGIPATSKI MILIJARDER BI KUPIO NENASELJENI OTOK I NA NJEGA SMJESTIO IZBJEGLICE
Next Begović: Podržimo domaće brendove!

You might also like

SPORT

Fudbaleri Bosne i Hercegovine remizirali s Finskom u Helsinkiju

Fudbalska reprezentacija Bosne i Hercegovine odigrala je neriješeno 1:1 s Finskom u Helsinkiju u utakmici prvog kola grupe 3 “B“ UEFA Lige nacija. Finska je do vodstva stigla u sudijskoj

SPORT

Godina bh. džudista, najboljih sportista 2017. godine u Bosni i Hercegovini (VIDEO)

  Godinu na izmaku na sportskom planu obilježili su veliki rezultati bosanskohercegovačkih džudista, koji su još jedanput pokazali svu veličinu ovog najtrofejnijeg sporta u Bosni i Hercegovini. Veliki broj bh.

SPORT

Damir Džumhur pred duel s Australijom: Daćemo sve od sebe da priredimo iznenađenje

  Pred najboljim bosanskohercegovačkim  teniserima je veliki izazov u kvalifikacijama za Svjetsku grupu Davis kupa. Rival će im 1. i 2. februara biti Australija, a duel će se igrati u