Mirza Bašić pobijedio u Sofiji – prvi ATP pehar u karijeri za našeg tenisera!

Mirza Bašić pobijedio u Sofiji – prvi ATP pehar u karijeri za našeg tenisera!

 

Bosanskohercegovački teniser Mirza Bašić iznenađujuće je trijumfovao na pola miliona eura vrijednom ATP turniru u glavnom gradu Bugarske Sofiji.

Bašić je u finalu nadigrao Mariusa Copila s 2:1 u setovima – 7:6, 6:7, 6:4. Iako favorit u ovom meču, igrač iz Rumunije nije uspio zaustavit našeg odličnog tenisera.

Mirza je jučer u polufinalu senzacionalno izbacio trofejnog švicarskog tenisera Stanislasa Wawrinku. Današnja pobjeda u finalu pokazuje uspon našeg tenisera. Bašić će na novoj ATP listi ući u TOP 100 (77.), po prvi put.

Možemo reći da Bosna i Hercegovina ima dva odlična tenisera, pored Damira Džumhura, Mirza Bašić također uspješno  predstavlja našu zemlju u svijetu ovog popularnog sporta.

 

(MiruhBosne)

Previous /VIDEO/ Arheološko nalazište iz bronzanog doba u blizini centra Sarajeva
Next Baščaršija: Ljubav prema zanatu je bitnija od novca (VIDEO)

You might also like

SPORT

Priština domaćin Mediteranskih igara 2030.

Kosovo će organizovati Mediteranske igre 2030. godine. To je u petak odlučila Generalna skupština Međunarodnog komiteta Mediteranskih igara (ICMG) koja je održana u Heraklionu u Grčkoj. Kandidaturu Kosova, odnosno Prištine,

SPORT

Treća medalja za Bosnu i Hercegovinu na Mediteranskim igrama Oran 2022

I drugi takmičarski dan za naš BH tim nije prošao bez medalje na Mediteranskim igrama Oran 2022. Danas nas je obradovao karatista Rijad Džuho, koji je pobjedivši predstavnika Tunisa rezultatom

SPORT

Šuman: Imamo veliku motivaciju da prvi put izborimo nastup na EP-u

Muška rukometna reprezentacija Bosne i Hercegovine sutra u Skenderiji protiv selekcije Španije i tri dana kasnije protiv Austrije u Beču igra posljednja dva susreta u kvalifikacijama za evropsko prvenstvo 2018.