Selektor i košarkaški reprezentativci nakon pobjede: Mi ćemo se i protiv Finske jako boriti!

Seniorska reprezentacija naše države je uspjela doći do trijumfa nad Izraelom rezultatom 86:84 i to nakon velike borbe, drame i produžetka.

Izabranici selektora Duška Ivanovića se nisu predavali i kada je prednost našeg protivnika narasla na dvocifrenu prednost odmah na početku drugog poluvremena. Selektor reprezentacije Bosne i Hercegovine je bio prezadovoljan na press konferenciji nakon meča.

“Mnogo važniji šut za Kikanovića je bio onaj kada je pogodio tricu za produžetak. Izrael nije uspio da napravi prekršaj, a mi smo pogodili. Nismo se nikada predavali i cijeli meč smo se borili. Renfroe je četiri sekunde do kraja uzeo loptu i napravio razliku.

Nama želje i volje nikada ne fali. Mi ćemo se i protiv Finske jako boriti, iako su oni iznenađujuće samo sa jednom pobjedom. Kada smo gubili u pripremnom periodu, rekao sam da mi je zadovoljstvo raditi sa ovim momcima. Nikoga ne želim da izdvajam, svi su dali maksimum”, rekao je Duško Ivanović nakon pobjede.

Nemanja Gordić je predvodio našu reprezentaciju sa 22 ubačena poena i imao je 3 asistencije. Playmaker naše reprezentacije je povukao kada je trebalo i u produžetku ubacio 6 vrlo bitnih poena. Gordić je nakon meča rekao da ovo nikada nije osjetio i da je presretan zbog trijumfa.

“Ovo nikada nisam osjetio. Mislim da nas je sreća poslužila, ali mislim da smo je debelo zaslužili. Naporno smo trenirali i ovo i proteklo ljeto. Mislim da nam se danas vratio sav rad. U produžetku nismo ostali bez snage, nego naprotiv dodali smo još više. Sutra je slobodan dan i ovo je velika motivacija za dalje”, rekao je naš playmaker Nemanja Gordić.

 Centar naše seniorske reprezentacije Andrija Stipanović je na meču protiv Izraela imao double-double učinak. Ubacio je 16 poena i imao 18 skokova. Stipanović nas je u igri držao većim dijelom utakmice odličnim skokom u napadu, velikim srcem i borbom. Andrija je poslije meča rekao ne trebaju ići kritike poslije jednog lošije odigranog meča.

“Mislim da smo opet ušli mlako u meč kao u prošle dvije. Na poluvremenu smo se dogovorili neke stvari i na kraju smo sve ispoštovali. Imali smo dosta promašenih zicera i slobodnih bacanja, nismo bili opušteni. Ovo nam se sve vratilo i nadamo se da ćemo s ovim samopouzdanjem dočekati narednu utakmicu.

Oni imaju NBA igrača, pet igrača iz Eurolige, bilo je jako teško trčati s njima, borbom smo nadoknadili. Baš mi je drago zbog Kikana, i dva pogođena šuta. On je naš kapiten i treba ga podržati. Nakon jedne lošije utakmice ne treba prozivati igrača. Moramo se pripremiti za Finsku, jer je to krucijalni duel za nas”, rekao je centar naše reprezentacije Andrija Stipanović.

Sjajnu akciju je u zadnjem napadu iskreirao Alex Renfroe.

Renfroe je na kraju završio sa 12 poena, 8 skokova i 8 asistencija. Posljednji napad je ušao u reket Izraelaca, dodao za Elmedina Kikanovića koji polaže za veliki trijumf naše reprezentacije.

“Aleks je napravio odličan posao u zadnjem napadu, znali smo da on to može uraditi. Navukao je na sebe trojicu igrača i meni servirao zicer. Ostalo znate. Znam da nisam odigrao prve dvije utakmice kako mogu, nije me išao šut, ali to je sport. Bitno je da smo ovu utakmicu dobili, sada se okrećemo narednim mečevima” – izjavio je Kikanović nakon utakmice.

(mb/basket.ba)

Previous Za potrebe "Apifrucht" sokova ove godine u obradi 150 tona domaćeg voća
Next Elmedin Kikanović: Čudesna trica je božije davanje (VIDEO)

You might also like

SPORT

U Lukavcu svečani doček za SKISO Sinovi Bosne koji su osvojili Euroligu

Članovi Sportskog kluba invalida sjedeće odbojke Sinovi Bosne, koji su tokom vikenda osvojili Euroligu, svečano su dočekani u sportskoj dvorani u Lukavcu.  Lukavčani su u tri dana odigrali sedam utakmica i

SPORT

Braća Kunovac osvojili 3 srebra na Balkanskom prvenstvu u boksu

Prethodnih dana BK Sarajevo imao je nastup na Balkanskom prvenstvu za juniore i omladince koje se održavalo u Ramnicu Valcea u Rumuniji, na kojem je učestvovalo 11 država Balkana. Nijaz, Tarik i

SPORT

Pogledajte kako je Pudar otplivala do srebra u ‘najtežoj plivačkoj disciplini’

Lana Pudar otplivala je svoju finalnu utrku na Svjetskom kupu u Budimpešti u disciplini 200m leptir/delfin u vremenu 02:08.19, zauzevši drugo mjesto! -Fenomenalan rezultat u prvom dijelu sezone i još