Mladi Eniz Vuković iz Gradačca kreirao „Closenger“,  društvenu mrežu svjetskog nivoa

Mladi Eniz Vuković iz Gradačca kreirao „Closenger“, društvenu mrežu svjetskog nivoa

 

Eniz Vuković 23 godišnji programer iz Gradačca, bez formalnog IT obrazovanja, kreirao volonterski bez finansijske podrške fondova, države, novu društvenu mrežu CLOSENGER.

Možda i ovo ne bi bilo dovoljno čudno da nije riječ o aplikaciji koja po tehničkim karakteristikama može da parira Facebooku, Instagramu i sličnima, za čije kreiranje unaprjeđenja, održavanje ove firme izdvajaju milione dolara, a ovdje imamo volonterski entuzijastički rad jednog Bosanca potpomugnutog nekolicinom svojih prijatelja, piše bhdinfodesk.

Closenger je prva društvena mreža nastala na područjima Balkana, sadrži jednu neobičnost, u odnosu na druge nama poznate mreže, a to je tzv. nearby.

Ova osobina podrazumijeva da korisnik vidi postove poredane po udaljenosti u odnosu na njega bez obzira da li ih je objavio neko ko mu je ili nije prijatelj, ukoliko je post objavljen kao javan.
Pored nearby koji nije jedina opcija postoji tending, following, mogućnost objavljivanja multimedijalnih sadržaja unutar posta i još mnoštvo toga.

Ova mreža koja postoji na play storeu i app storeu manje od dva mjeseca čini da se uz vrlo laku registraciju upoznate sa dešavanjima i postovima iz vašeg okruženja i šire nudeći jedan novi koncept jednostavnosti korištenja društvenih mreža.

closenger.com/download

 

(bhdinfodesk/MiruhBosne)

Previous Investicije u Donji Vakuf: U novom pogonu firme 'Olip' posao za 300 radnika
Next NY Times o Dodiku: Preuzeo retoriku prošlih i sadašnjih pokrovitelja u Beogradu

You might also like

NAUKA I TEHNOLOGIJA

Veliki interes – Novih 600 studenata na Ekonomskom fakultetu u Sarajevu

  Interes za upis na Prvi ciklus Ekonomskog fakulteta Univerziteta u Sarajevu mnogo je veći u odnosu na prošlu godinu i akademske 2018/19. dobivamo novih 600 studenata – kazala je dekanesa

NAUKA I TEHNOLOGIJA

Nedim Selimović, uspješni student i mladi ljekar iz Tuzle: Imam želju da pomažem i liječim naš narod

Nedim je dobitnik priznanja “Nagrada Grada Tuzle” koje se dodjeljuje najuspješnijim studentima. Pročitajte Nedimove savjete i motivacionu poruku za sve one koji završavaju srednju školu i žele upisati medicinu. Nedim

NAUKA I TEHNOLOGIJA

Studenti Poslovne informatike Mostar: Solarna energija, naša održiva budućnost

Studenti druge godine studija Poslovne informatike Univerziteta “Džemal Bijedić” u Mostaru – Adnan Grebović, Enis Grebović, Harun Babović i Anes Habibija  pokrenuli su kampanju kojom prezentiraju solarnu energiju kao jedan