Biznis forum u Dohi: Tuzlanska so uskoro na katarskom tržištu

Biznis forum u Dohi: Tuzlanska so uskoro na katarskom tržištu

 

Kompanija Solana d.d. Tuzla počinje izvoz soli u Katar, potvrđeno je za BiznisInfo.

Dogovoreno je to danas na Biznis forumu Katar – Bosna i Hercegovina održanom u Dohi.

– Dogovorena je prva isporuka 30 kontejnera Tuzlanske soli.

Vijest dolazi kratko nakon što je Nadzorni odbor kompanije Solana d.d. Tuzla imenovao novu Upravu društva koja je kao ciljeve zacrtala jačanje liderske pozicije najvećeg proizvođača soli u regiji, povećanje efikasnosti poslovanja, kao i nove investicije u cilju novih zapošljavanja i proširenja kapaciteta.

Solana trenutno izvozi na tržišta Srbije, Hrvatske, Slovenije, Makedonije, Crne Gore i Kosova a najnoviji dogovor otvara joj vrata i najbogatijeg tržišta svijeta.

  • Predsjedavajući Vijeća ministara BiH Denis Zvizdić predvodio je delegaciju Vijeća ministara BiH koja je učestvovala na Biznis forumu Katar-Bosna i Hercegovina koji je održan u Dohi, u organizaciji Katarske privredne komore.

-Zvizdić je informisao prisutne s ekonomskim potencijalima Bosne i Hercegovine u oblastima turizma, energetike, drvne industrijom, namjenske industrije, poljoprivrede i proizvodnje zdrave i halal hrane, farmaceutske industrije i infrastrukturnim projektima.

Dodao je da je Bosna i Hercegovina posebno zainteresovana za dugoročna strateška partnerstva kroz koja bi uvozila nova znanja i tehnologije i otvarala nova radna mjesta za zapošljavanje mladih. Istakao je da je delegacija Vijeća ministara BiH došla u Katar da ponudi konkretne projekte i traži partnera za ekonomski razvoj. Uputio je poziv i izrazio dobrodošlicu katarskim poslovnim ljudima da posjete Bosnu i Hercegovinu.

 

(MiruhBosne/BiznisInfo)
Previous Vujošević: Ovi momci pokazuju da s loptom funkcioniše multietnička Bosna
Next Zbog poziva na linč Bakire Hasečić - RTRS kažnjen u iznosu od 9.000 KM

You might also like

MADE IN BOSNIA-387

Na “Cazinskom sajmu” preko stotinu izlagača, domaća hrana, vožnja fijakerom

Danas je svečano otvorena 18. Kantonalna izložba stočarstva „Cazinski sajam“ i trajat će naredna tri dana, piše cazin.net. Na Trgu Zlatnih ljiljana u okviru ove tradicionalne manifestacije predstavit će se

MADE IN BOSNIA-387

GS TMT: Izvoz u EU „težak“ preko 57 mil. u 2022. Novi proizvodni pogoni u Zenici i Rami

GS-Tvornica mašina Travnik (GS TMT) planira ostvariti poslovni rast oko 40 posto do kraja 2022. godine, te započeti gradnju dva nova proizvodna pogona u Zenici i Rami, dok će vrijednost

MADE IN BOSNIA-387

“Made in BiH” na policama najvećeg šoping-centra na svijetu

Proizvodi najpoznatijih brendova na svijetu proizvedeni u Bosni i Hercegovini nalaze se na policama tržnih centara širom svijeta, piše Faktor. Tako je direktor ASA Grupacije Rusmir Hrvić, koji se trenutno