Bihać: Oružane snage Bosne i Hercegovine angažovane na čišćenju snijega

Bihać: Oružane snage Bosne i Hercegovine angažovane na čišćenju snijega

 

Snježne padavine i jak vjetar koji stvara snježne nanose koje su zahvatile sjeverozapadni dio Bosne i Hercegovine izazvale su brojne probleme, pa je tako na zahtjev civilnih struktura vlasti zatražen angažman Oružanih snaga BiH za pomoć pri otklanjanju posljedica snježnog nevremena.

Od ranih jutarnjih sati, 24.2.2018. godine, 56 pripadnika OS BiH, sa četiri radne mašine, angažovani su u pomoći lokalnom stanovništvu na području grada Bihaća na čišćenju i odvozu snijega u samom centru grada, prilazima javnih ustanova, te raščišćavanju pješačkih i  saobraćajnih komunikacija.

U skladu s trenutnim vremenskim uslovima i situacijom na saobraćajnicama u Bosni i Hercegovini, Oružane snage Bosne i Hercegovine su spremne i u pripravnosti su odgovoriti na zahtjeve civilnih struktura vlasti.

Previous Firma Benedict iz V. Kladuše jača proizvodnju ventilacijske i elektro opreme, upošljavaju desetine novih radnika
Next Bihaćka tvrđava - bedem na granici i ključ Bosne

You might also like

NAŠI DANI

Konaković: Sastanku o vrlo važnoj temi prisustvovale samo stranke većine

 Lider Naroda i Pravde Elmedin Konaković, nakon današnjeg sastanka u Sarajevu političkih stranaka zastupljenih u Parlamentarnoj skupštini Bosne i Hercegovine, izjavio je novinarima da se ovom skupu, sazvanom radi vrlo

NAŠI DANI

Ko je Schmidt i zašto se Njemačka – naizgled bez ikakve podrške EU, SAD-a ili V. Britanije – zalaže za novog visokog predstavnika?

U trenutku kada Zapad očajnički treba koordinirati svoju politiku prema Bosni, jednostrani napor Berlina da imenuje novog međunarodnog nadzornika za zemlju predstavlja zabrinjavajući razvoj događaja, piše Jasmin Mujanović za BIRN.

NAŠI DANI

Bugarska protjerala ruskog diplomatu

Bugarsko ministarstvo vanjskih poslova dalo je ruskom diplomati 72 sata da napusti zemlju nakon što je ured državnog tužioca naveo da je on bio umješan u špijuniranje te balkanske zemlje