Općina Tešanj će stipendirati 344 studenta

Općina Tešanj će stipendirati 344 studenta

 

U velikoj sali Centra za kulturu i obrazovanje u Tešnju potpisani su ugovori za stipendiranje studenata u školskoj 2017/2018. godini.

Ugovore su potpisali Općinski načelnik Suad Huskić i 344 studenta sa područja općine Tešanj koji ispunavaju uvjete konkursa. Praksa stipendiranja svih studenata koji ispunjavaju uvjete, u Općini Tešanj započela je školske 2008/2009. godine, kada je stipendije dobilo 234 studenta sa područja općine Tešanj.

– Općina Tešanj je opredijeljena da pomaže obrazovanje i podupire mlade ljude. U posljednih šest godina potpisali smo 2.214 ugovora za stipendiranje. Vrijednost tih ugovora je 2.054.740 KM – kazao je Općinski načelnik Suad Huskić.

Prigodnim govorom, studentima se obratio i predsjedavajući Općinskog vijeća Senad Subašić koji je istaknuo da stipendiranje studenata predstavlja najveći projekat općinske administracije u Tešnju.

Na općinski konkurs ukupno se prijavilo 380 studenata, od čega njih 358 ispunjava uslove konkursa. Potpisano je 344 ugovora, jer se 14 studenata nalazi na listi Ministarstva za boračka pitanja ZDK. Ukupna vrijednost potpisanih ugovora je 359.300 KM.

 

Izvor: Faktor
Previous Dan nezavisnosti Bosne i Hercegovine svečano obilježen u Norveškoj
Next Bosna i Hercegovina pamet ima: Priča o mladim bosanskim naučnicima

You might also like

NAŠI DANI

Premijerka BPK Goražde: Nema novozaraženih, firme počele sa radom

Zahvaljujući mjerama Federalnog štaba civilne zaštite i Kantonalnog štaba civilne zaštite te građanima Bosanskopodrinjskog kantona (BPK) Goražde koji su se pridržavali tih mjera taj kanton već 11 dana nema novozaraženih

NAŠI DANI

Nastavljaju se ‘Protesti protiv diktature’ u najsiromašnijoj evropskoj zemlji

Učesnici “Protesta protiv diktature” u Beogradu večeras su nešto poslije 21.30 završili protestnu šetnju okupljanjem ispred Doma Narodne skupštine uz poziv građanima “Sutra svi na ulice”. Okupljeni su počeli da

NAŠI DANI

Više od 1.300 umjetnika optužuje zapadne kulturne institucije za ‘represiju’

Više od 1.300 umjetnika potpisalo je pismo u kojem optužuju kulturne institucije u zapadnim zemljama za “potiskivanje, ušutkavanje i stigmatiziranje palestinskih glasova”. Oscarom nagrađena glumica Olivia Colman i dobitnice nagrade