Hoše komerc na ljeto otvara fabriku slatkiša – U jedan od najmodernijih pogona u regiji biće uloženo 3 mil. KM

Hoše komerc na ljeto otvara fabriku slatkiša – U jedan od najmodernijih pogona u regiji biće uloženo 3 mil. KM

 

Jedan od najstarijih trgovačkih lanaca u Bosni i Hercegovini – Hoše komerc, i ove godine nastavlja ulaganje u sopstvenu proizvodnju i to otvaranjem fabrike slatkiša u Sarajevu. Izgradnja pogona se već privodi kraju, a prema riječima vlasnika i direktora te firme Izeta Bozalije, u fabrici će se praviti torte, suhi i zaliveni kolači, kapaciteta dvije tone na dan. 

Bozalija za portal eKapija kaže da su sada u fazi završnih građevinskih radova, a nakon istaliranja opreme, pokretanje proizvodnje bi moglo uslijediti na ljeto ove godine. Vrijednost cjelokupne investicije je oko 3 miliona KM.

– Ova fabrika će sa aspekta procesa proizvodnje, kvaliteta, standarda i tehnologije biti jedna od najmodernijih u ovom dijelu regije. Naše strateško opredjeljenje je rast i razvoj, i u tom smislu i u ovoj godini nastavljamo sa širenjem asortimana – ističe Bozalija.

Vlasnik Hoše komerca dodaje da će proizvodnja u potpunosti biti automatizovana, tako da će za početak biti zaposleno 10 radnika koji će brinuti o odvijanju svih proizvodnih procesa.

– Kod proizvodnje kolača uz kreativnost, preciznost i sljedivost su veoma važni za uspjeh svakog recepta. Ova tehnologija omogućava najviše standarde kvaliteta bez obzira na količinu i zahtjevnost proizvoda.

Svi proizvodi su namijenjeni za domaće tržište, kaže Bozalija, dok će zaliveni kolači ići i za izvoz.

– Naše procjene su da će noviteti koje ćemo imati pronaći kupce, uz novi kvalitet i recepture za torte i suhe kolače, ali i neponovljivi ukus bosanskih zalivenih poslastica koje su u rangu istinskog kulinarskog delikatesa. Uvjereni smo da ćemo upravo u ovom segmentu za kratko vrijeme dobiti povjerenje tržišta regije.

Stabilno poslovanje

Hoše komerc posluje 38 godina na tržištu Bosne i Hercegovine, a osim proizvodnje i veleprodaje, lanac posjeduje devet marketa na području Kantona Sarajevo.

I prošla godina je bila prilično uspješna za Hoše komerc kada je realizovan neto prihod veći od 65 mil. KM, što je blago povećanje u odnosu na 2016.

– Godinu smo završili sa stabilnim poslovanjem u sva tri poslovna segmenta kompanije: maloprodaje, proizvodnje i veleprodaje. Rast prihoda zabilježen je i kod brendova bony, merka, i naše mlijeko, kao i u distribuciji proizvoda mliječne industrije brenda Meggle. Ispunili smo naše ciljeve, postigli smo sada već dugoročnu stabilnost, i kontinuitet u razvoju – navodi Bozalija.

Previous Uspostavom kompletne kontrole neba Bosna i Hercegovina će godišnje zarađivati 20 miliona
Next Oružane snage Bosne i Hercegovine primaju 800 vojnika; konkurs početkom narednog mjeseca

You might also like

MADE IN BOSNIA-387

Novi proizvodni pogon travničkog Poljorada

Preduzeće Poljorad u postupku je dobijanja okolišne dozvole za novi objekat za proizvodnju mlijeka, sireva i mliječnih namaza pored postojećih proizvodnih pogona u Turbetu, izvještava Indikator.ba. Općina Travnik stavila je

Ekonomija/Biznis

Pozitivne priče iz Ilijaša: Proizvodnja bačvi od nehrđajućeg čelika

U Ilijašu otvoren objekat firme Ezio Inox • Najavljeno skoro otvaranje novih radnih mjesta Uz prisustvo velikog broja zvanica u Ilijašu je jučer svečano otvoren objekat firme Ezio Inox Ilijaš.

Ekonomija/Biznis

Devizne rezerve Bosne i Hercegovine premašile 13 milijardi BAM

Devizne rezerve Bosne i Hercegovine ojačale su nakon pojave krize izvane koronavirusom. Na kraju juna ukupne devizne rezerve, kojima upravlja Centralna banka Bosne i Hercegovine, iznosile su 13 milijardi KM,