Reprezentacija Bosne i Hercegovine mogla bi dobiti nacionalni stadion (VIDEO)

Reprezentacija Bosne i Hercegovine mogla bi dobiti nacionalni stadion (VIDEO)

 

Bosna i Hercegovina konačno bi mogla dobiti nacionalni stadion. Idejni projekt izgradnje nacionalnog stadiona predstavljen je predstavnicima Unije evropskih nogometnih asocijacija (UEFA) i Nogometnog saveza Bosne i Hercegovine tokom jučerašnje posjete Općini Novi Grad.

Stadion bi se gradio u Halilovićima u neposrednoj blizini Centra “Safet Zajko” gdje postoji adekvatno zemljište koje je u vlasništvu Općine Novi Grad.

Prema procjenama arhitekata izgradnja stadiona bi koštala 40 miliona eura.

Načelnik Općine Novi Grad Semir Efendić za poslovni portal Akta.ba je kazao kako je Općina zajedno sa NFS BiH pokrenula idejni projekat, koji je prezentiran gostima iz UEFA-e. Njihov utisci su kako navodi pozitivni, te će izvijestiti rukovodstvo UEFA-e koje odlučuje o finansiranju i sufinansiranju takvih projekata.

“Stadion bi trebao imati kapacitet 30.500 sjedećih mjesta, uz sve sadržaje. Posebno su visoki standardi kada su u pitanju parking, VIP parking, gostujući navijači, standardni za invalidne osobe, sigurnosne mjere…”, kazao je Efendić, dodajući ukoliko se ukaže potreba u kansijem projektovanju, stadion može doći i do nivoma premium kategorije.

“Na takvom stadionu onda se mogu igrati finala, kao što je Liga prvaka ili Europske lige”,  zaključio je Efendić.

Previous 2017. do sada najbolja poslovna godina za Hifa Oil: Povećali broj zaposlenih za 75 posto
Next Tešanj: Otvorena izložba „Između dvije imperije“

You might also like

SPORT

Pobjeda bosanskih ragbista nad Srbijom za prvo mjesto na tabeli

Seniorska ragbi reprezentacija Bosne i Hercegovine danas je na stadionu Kamberovića polje u Zenici, u okviru Evropskog ragbi prvenstva “grupa 2 – jug”, savladala reprezentaciju Srbije rezultatom 21:10, poluvrijeme 6:5.

SPORT

Jasmina iz Travnika bodri Zmajeve u Grčkoj

Djevojka koja je u svega godinu, kroz aukcije dresova poznatih sportista, sakupila 25.000 KM za travničku bolnicu Travničanka Jasmina Fajkić jedna je od mnogobrojnih navijača Bosne i Hercegovine koji su stigli u

SPORT

Lejla Tanović sedma biciklistkinja svijeta

Najbolja biciklistkinja Bosne i Hercegovine i četverostruka balkanska prvakinja Lejla Tanović nakon posljednjeg bodovanja nalazi se među 10 najboljih biciklistkinja svijeta. Tanović, koja je na posljednjem Svjetskom prvenstvu održanom u