Bellissima osnovala sestrinsku firmu: Proizvode uniforme za hotelijerstvo

Bellissima osnovala sestrinsku firmu: Proizvode uniforme za hotelijerstvo

Poznata bosanskohercegovačka kompanija Bellissima pored modne odjeće pokrenula je i dizajniranje, proizvodnju i prodaju uniformi za hotelijerstvo i gastronomiju, zatim radne uniforme i školske uniforme u Vogošći.

Admir Šabić, projekt manager u ovoj kompaniji za poslovni portal Akta.ba je kazao kako se  cjelokupan proces proizvodnje odvija u okviru sestrinske firme B Plus koja je iskoristila iskustvo i znanje Bellissime.

“Proizvodnja se odvija u fabrici u Vogošći gdje je za potrebe nove firme proširena proizvodnja”, kazao je Šabić.

Pored vlastitih kapaciteta, B Plus, angažuje i kapacitete svojih kooperanata kako bi zadovoljili potrebe tržišta kad su u pitanju uniforme.

Kompanija se u kratkom vremenskom periodu od osnivanja do danas može pohvaliti velikim brojem ugovora.

Kako kaže Šabić već su svojim uniformama opremili preko 20 hotela. Na spisku se nalazi: novootvoreni hotel u Tarčinu, Novotel, Marriot, Mepas…

“Trenutno radimo uniforme za hotel Jelena u Brčkom i Banjoj Luci te hotel Džananović u Zenici”, naglasio je Šabić.

Prilikom izrade svih uniformi u B Plusu veliku pažnja posvećuju odabiru materijala i dizajna, nastojeći da se paleta boja, dezeni, materijali i dizajn usklade sa logom kompanije, enterijerom, te željama i potrebama klijenta.

“Današnje potrebe firmi za uniformama su sve veće i veće. Sam dizajn uniformi danas se značajno razlikuje od uniformi koje su firme ranije koristile, posebno u dizajnerskom smislu. Firme žele da se i kroz odjeću koju nose uposlenici firme, primjeti da je firma u trendu sa novim tokovima i novim tehnologijama. Iz tih razloga se firma B Plus, koristeći iskustvo koje ima Bellissima ,vrlo brzo pozicionirala kao firma koja može odgovorite na te zahtjeve. Pored standardnih tehnologija u proizvodnji, B Plus koristi i tehnologije koje su karakteristične za modnu industriju, a opet vodeći računa da proizvod bude kvalitetno proizveden kako bi se mogao korisitit u svrhu za koju je i namjenjen”, kaže Šabić, te dodaje kako stručni tim kompanije B Plus čine mladi, kreativni, iskusni i ambiciozni kradrovi koji imaju iskustvo i znanje iz tekstilne industrije.

“Smatramo da svaku kompaniju čine ljudi koji u njoj rade i kvalitet odnosa u timu, s toga želimo da naglasimo kvalitet odnosa među našim uposlenicima, te požrtvovanost i želju ka postizanju dobrih rezultata i naravno zadovoljnih klijenata”, dodao je Šabić.

Planovi ove kompanije su veliki, tako da pored domaćeg tržišta sa svojim uniformama vide i van granica Bosne i Hercegovine.

Previous Testament: Bosanac iz Kanade ostavio milion maraka narodnim kuhinjama u domovini
Next Nastavlja se projekat višetomnog Rječnika bosanskog jezika

You might also like

Ekonomija/Biznis

Kako i zašto započeti biznis u Bosni i Hercegovini?

  Piše: Amra Kamberović “U Bosni i Hercegovini se u posljednjih nekoliko godina mnogo priča o startup kompanijama, investitorima, akceleratorima, crowdfundingu i drugim temama koje su u svijetu aktuelne već

MADE IN BOSNIA-387

Cazin među vodećim u našoj zemlji po poljoprivrednoj proizvodnji (VIDEO)

S tri hiljade registrovanih poljoprivrednih gazdinstava grad Cazin je u samom vrhu u Bosni i Hercegovini, a najveći je i po pojedinačnoj proizvodnji mlijeka u Bosni i Hercegovini. Među vodećim

Ekonomija/Biznis

U prvom polugodištu 2017. operativna dobit Željeznica FBiH 3,15 miliona KM

Operativna dobit JP Željeznice Federacije BiH prije izdataka za kamate, porez na dobit i amortizaciju (EBITDA) za prvo polugodište 2017. iznosi 3.155.460 KM i veća je za 953.184 KM u