Skandinavska aviokompanija SAS uvela direktnu liniju Kopenhagen-Sarajevo

Skandinavska aviokompanija SAS uvela direktnu liniju Kopenhagen-Sarajevo

 

Avio kompanija SAS Scandinavian Airlines otpočela je jučer letove na direktnoj liniji Kopenhagen-Sarajevo-Kopenhagen.

 

 
Letovi će se obavljati u periodu između 24. marta i 29. septembra 2018. godine.
Nakon inauguralnog leta, SAS Scandinavian Airlines će za potrebe ove linije koristiti moderni avion Airbus A320 sa 168 mjesta, kao i Airbus A320neo sa 174 mjesta.
Jučerašnji let iz Kopenhagena prema Sarajevu, prvi na ovoj liniji, je bio u cjelosti popunjen, što potvrđuje veliku zainteresiranost putnika.
Avio karte Sarajevo-Kopenhagen mogu se rezervisati i kupiti putem šaltera prodaje karata Međunarodnog aerodroma Sarajevo ili putem web stranice Scandinavian Airlines www.flysas.com.
Linija je od posebnog značaja za naše građane u Danskoj i Švedskoj, ali i za turiste iz ovog dijela Evrope koji sve više posjećuju našu zemlju.

Cijene karata variraju ovisno od slobodnih mjesta i datuma rezervacije, odnosno putovanja, ali početna cijena povratne karte se kreće već od 170 EUR.
SAS Scandinavian Airlines je najnovija u nizu avio kompanija sa kojima je Međunarodni aerodrom Sarajevo uspostavio saradnju u proteklom periodu, čime se nastavljalju ostvarivati pretpostavke za rekordan broj putnika, avio operacija, te kargo prometa i u ovoj godini, što sve doprinosi razvoju turizma i jačanju ekonomske slike Sarajeva, Federacije BiH i cijele Bosne i Hercegovine.

Previous Turisti pohrlili u Mostar i prije očekivanog vremena
Next Damir Šagolj pobjednik prestižnog takmičenja AA Istanbul Photo Awards 2018

You might also like

NAŠI DANI

Bosnalijek pored snabdijevanje medicinskih ustanova i građana, donira i lijekove

Bosanskohercegovački proizvođač lijekova Bosnalijek od početka pandemije COVID-19 poslovanje  je fokusirao na snabdijevanje medicinskih ustanova i građana Bosne i Hercegovine svojim proizvodima,a uspio je  osigurati značajne količine koje donira različitim

AGRESIJA|GENOCID|URBICID

Obilježena 30. godišnjica formiranja logora Batković kod Bijeljine

U hangarima Poljoprivrednog dobra Sembrija u bijeljinsko prigradskom naselju Batković obilježena je 30. godišnjica formiranja prvog logora za nesrpsko stanovništvo Semberije, Posavine, Bosanske krajine, Srednjeg Podrinja… Organizatori obilježavanja bili su

NAŠI DANI

Uhapšena dvojica osumnjičenih za ratni zločin na području Goražda 1992.

Postupajući po nalogu tužioca iz Posebnog odjela za ratne zločine policijski službenici SIPA-e, na području Višegrada i Novog Goražda, locirali su i lišili slobode dvojicu osumnjičenih. Istraga u predmetu odnosi