Oni pobjeđuju: Amel Tuka (VIDEO)

Oni pobjeđuju: Amel Tuka (VIDEO)

Svijet ga je upoznao u Monte Carlu. Na mitingu Dijamantne lige postao je vlasnik najboljeg rezultata svijeta i rekorder Balkana.
U Pekingu je osvojio prvu svjetsku medalju za Bosnu i Hercegovinu ali i oduševio sunarodnjake skromnošću i jednostavnošću.
Sa 24 godine, i svjetskom bronzom oko vrata, Amel Tuka ime je, koje u svijetu atletike danas znaju svi.

https://youtu.be/vu4wzFjGQqw

Amel Tuka večeras nastupa na finalnoj utrci Dijamantske Lige. Utrka će se održati na stadionu Kralj Boduen u belgijskom glavnom gradu Briselu. Utrka na 800m starta u 20:56 sati.

(aljazeera.net/mb)

Previous Kasarna ''Safet Zajko'' pretvorena u najveći park u Sarajevu
Next Vrlo uspješna operacija Armije RBiH: 20. godišnjica oslobođenja Vozuće

You might also like

SPORT

Fetahović: Prvu zlatnu medalju za Bosnu poklonio prvom predsjedniku RBiH, umjesto himne pjevala se sevdalinka

Prije trideset godina na Mediteranskim igrama u Monpeljeu osvojena je prva zlatna medalja od sticanja nezavisnosti Bosne i Hercegovine. To najsjajnije odličje je osvojio legendarni bosanskohercegovački bokser Almedin Fetahović, koji

SPORT

Visočanka Elvedina Muzaferija: Motivirana sam za daljnji rad

Najbolja bosanskohercegovačka skijašica Elvedina Muzaferija nakon uspjeha koji je postigla na prvoj utrci sezone u alpskoj kombinaciji  (utrke u slalomu i superveleslalomu) u austrijskom Altenmarkt-Zauchenseeu kaže da je motivirana za daljnji rad.

SPORT

Razija Mujanović postala članica Odbora za žensku košarku FIBA-e

Razija Mujanović, nekada sjajna bosanska košarkašica, koja je od 2017. godine “stanovnica“ kuće slavnih Svjetske košarkaške federacije (FIBA), postala je članica Odbora za žensku košarku FIBA-e. Mujanović je na ovu