Fudbal: Bosna i Hercegovina protiv Senegala u Francuskoj

Fudbal: Bosna i Hercegovina protiv Senegala u Francuskoj

 
Nakon pobjede protiv Bugarske u Razgradu rezultatom 1:0 fudbalska A reprezentacija Bosne i Hercegovine u francuskom Le Havreu odigrat će prijateljski duel protiv selekcije Senegala.

Naš tim nije prikazao neku lijepu igru protiv Bugarske, ali najbitnije je da se ostvarila pobjeda i to prva otkako je naš selektor Robert Prosinečki. On je vodio bh. tim na mečevima protiv Meksika (0:1) i SAD-a (0:0), kada su mu na raspolaganju bili većinom igrači iz BH Telecom Premijer lige. Večeras će imati priliku da upiše novu pobjedu, a protivnik je vjerovatno kvalitetniji od Bugara.

Prije posljednjeg treninga u Le Havreu Prosinečki je istakao da će biti promjena u sastavu zmajeva.

– Bit će nekoliko promjena u ekipi u odnosu na meč sa Bugarskom, jer smo i najavili da će svi dobiti minutažu u ove dvije utakmice. Senegal je prema mom mišljenju bolja reprezentacija od Bugarske i vjerujem da će to biti prava utakmica i pravi test za nas. Oni su učesnici Svjetskog prvenstva i imaju igrače koji igraju širom Evrope, u Engleskoj, Italiji i veoma su kvalitetni. Bit ćemo bolji nego u prošloj utakmici jer smo duže zajedno i neke stvari smo „pohvatali“, istakao je Prosinečki, a onda se osvrnuo na prvi meč protiv Bugarske, u kojem je naš tim pravio mnogo grešaka, a sve je to, kako kaže, plod vremena kojeg je bilo malo.

– Već sam rekao da možemo biti zadovoljni susretom sa Bugarskom jer smo kratko vrijeme proveli skupa, svega dva dana. Zalaganje je bilo na nivou. Bilo je tu i grešaka i to ćemo ispravljati, ali momci su dali sve od sebe. Dobro je što smo pobijedili radi atmosfere i samopouzdanja. Sada očekujemo još jednu pravu utakmicu u kojoj ćemo biti još bolji. Ovdje imamo bolje uvjete, u Razgradu smo imali problema sa snijegom i bilo je upitno hoćemo li trenirati, kazao je bh. selektor, a za kraj dodao:

– Očekujem, naravno, da se svi maksimalno zalažu, a mislim početi sa ovom postavom: Šehić, Vranješ, Bičakčić, Šunjić, Kolašinac, Cimirot, Sarić, Pjanić, Višća, Džeko i Kodro.

Što se našeg protivnika tiče, on će biti oslabljen neigranjem kapitena Cheikhoua Kouyatea, inače člana engleskog West Hama. Ovaj 28-godišnji defanzivni veznjak je propustio nekoliko posljednjih treninga Senegala, te je u dogovoru selektora Alioua Cissea i njegovog kluba West Hama odlučeno da se vrati nazad u klub.

– Kouyate je imao zdravstvenih problema, žalio se na bolove u stomaku i nije trenirao nekoliko dana, istakli su iz ljekarskog tima selekcije Senegala.

Jedan od najboljih defanzivaca u Seriji A i reprezentativac Senegala Kalidou Koulibaly kazao je da poznaje neke bh. igrače, a najbolje Edina Džeku za kojeg je rekao da je igrač svjetske klase.

– Poznajem nekoliko igrača iz Bosne i Hercegovine jer igramo u istoj ligi. Najbolje poznajem Edina Džeku koji je igrač svjetske klase i nemam pritiska zato što igram protiv njega, rekao je Koulibaly i onda se osvrnuo na samu utakmicu.

– Protivnika moramo ozbiljno shvatiti, utakmica neće biti lagana, a ja se nadam da ćemo se moji saigrači i ja pokazati u najboljem svjetlu. Pokušat ćemo doći do pobjede, istakao je defanzivac Napolija.

-Reprezentativci Bosne i Hercegovine su jučer na stadionu „Oceane“ u Le Havreu odradili službeni trening pred meč sa Senegalom.

– Susret sa Senegalom će biti odigran večeras s početkom u 20:00 sati.

 

(MiruhBosne/Sport1)
Previous Teočak: Obilježena godišnjica ofanzive “Trokut”
Next Bošnjačka zastupnica u Skupštini Kosova: Hapšenje Đurića je odgovor na nepoštivanje Kosova

You might also like

SPORT

Svjetski kup: Muzaferija osvojila prve bodove za Bosnu i Hercegovinu

Najbolja bosanskohercegovačka skijašica Elvedina Muzaferija prva je skijašica u historiji koja je osvojila bodove za našu zemlju na svjetskom kupu. Elvedina Muzaferija je osvojila 29. mjesto u kombinaciji voženoj u

SPORT

Lejla Tanović pobijedila na UCI C2 utrci u Hrvatskoj

Najbolja bosanska biciklistkinja i četverostruka balkanska prvakinja Lejla Tanović pobijedila je na UCI C2 utrci održanoj u Hrvatskoj. Tanović je osvajanjem prve pozicije upisala novih 30 UCI bodova koji će

SPORT

Maratonac Haris Koljenović osvojio drugo mjesto u New Yorku

Atletičar iz Gusinja (Sandžak) Haris Koljenović proteklog vikenda (11.mart) na polumaratonu u New Yorku zabilježio je još jedan veliki uspjeh. Među više od dvije hiljade takmičara osvojio je vosoko drugo