The New York Times: Putinovi bajkeri boravili u Bosni, Bosna se grohotom smijala!

The New York Times: Putinovi bajkeri boravili u Bosni, Bosna se grohotom smijala!

 

Zloglasni Putinovi Noćni vukovi su boravili u  Bosni i Hercegovni, a Bosna je grohotom nasmijala, piše danas ugledni američki list The New York Times, prenosi Nezavisni istraživački centar NICK. List je posvetio opširan tekst dolasku bajkerske grupe u BiH koji je najavljen kao svojevrsni pokazatelj rastućeg ruskog utjecaja.

No, NYT navodi da su tetovirani bajkeri koji su pod sankcijama Sjedinjenih Američkih Država, zbog hladnog vremena, motore ostavili u Moskvi i došli u manji entitet kombijima.

  • Vrijeme su uglavnom proveli obilazeći crkve i pijući sa lokalnim usijanim glavama, u manjem bh. etitetu, koji bi htio da bude država – naveo je američki list.

Između ostalog, navode i izjavu Srđana Puhala koji je rekao da „izgledaju patetično, čak i ja sam viši od njih“. Puhalo se slikao sa bajkerima u Banja Luci koju američki list opisuje kao „najentuzijastičniji proruski grad izvan Rusije“. Ističu kako predsjednik RS Milorad Dodik koji je primio predstavnike bajkera, nedavno nabavio puške za policiju, te insistira da ne želi nasilje i da želi da se RS odvoji mirno od Bosne i uključi u EU.

  • Šanse za to su ravne nuli, možda i zbog toga što RS polaže pravo na teritoriju, kao što je Brčko, koja im ne pripada i zato što ima naviku da kleveće Bošnjake kao fanatike – piše američki list.
Previous Ploča sa imenom Rame Bibera na stanici Trebevićke žičare
Next Prvi put od nezavisnosti: Bosna i Hercegovina u suficitu s Njemačkom!

You might also like

NAŠI DANI

Komšić: Nadlijetanje aviona nije spriječilo genocid u Srebrenici, pa neće ni obilježavanje 9. januara

Nadlijetanje američkih F-16 aviona iznad Bosne i Hercegovine neće spriječiti Milorada Dodika da proslavi neustavni 9. januar, kao što ni nadlijetanje sličnih aviona nije spriječilo Mladića da u julu 1995.

NAŠI DANI

Hadžidedić: Zemlje koje birokrati iz Brisela vide kao muslimanske – ne tretiraju kao evropske

  Član Međunarodnog instituta IFIMES dr. Zlatko Hadžidedić, u članku „Strategija EU za Zapadni Balkan: Birokrati u Krstaškom ratu“ podsjeća da je Evropska komisija postavila rok do 2025. godine, kada

NAŠI DANI

KS: 30 pripadnika boračke populacije ostvarilo pravo na dodjelu stanova u vlasništvo

  Pravo na dodjelu stanova u vlasništvo ostvarilo je 30 pripadnika boračke populacije i to: troje djece šehida bez oba roditelja, pet ratnih vojnih invalida, te šest roditelja i 17