Mostar obasjan proljetnim suncem: Turisti ispunili staru gradsku jezgru

Mostar obasjan proljetnim suncem: Turisti ispunili staru gradsku jezgru

 

Proljeće, koje je kalendarski počelo snježnim nanosima i kišama, danas je u Mostaru konačno stiglo u pravom ruhu. Sunce je obasjalo grad na Neretvi i izvelo na ulice brojne građane, ali i domaće i strane turiste, javlja Anadolu Agency (AA).

U staru gradsku jezgru Mostara počele su stizati prve velike skupine turista iz brojnih svjetskih zemalja nagovještavajući pravi početak sezone ovog turističkog bisera.

Ispod Starog mosta brojni su se turisti fotografirali u prelijepom ambijentu, ali i pili svoje prve ovogodišnje kafe na otvorenom.

Terase ugostiteljskih objekata , gradske ulice i parkovi ispunjeni su građanima koji uživaju u suncem obasjanom gradu te konzumiraju prve sladolede koji ujedno simboliziraju dolazak toplijih dana.

U toku su i završni radovi na uređivanju i dotjerivanju ugostiteljskih objekata za nadolazeću ljetnu sezonu.

Previous Phoenix: Burekom, baklavom i somunima protiv nostalgije
Next Pozitivni trendovi: Bosna i Hercegovina ostvarila suficit i s Francuskom i V. Britanijom!

You might also like

TURIZAM

New York Times: Putovanje u Bosnu i Hercegovinu

Američki The New York Times donosi opširnu turističku reportažu iz naše zemlje. Nekoć davno, u zemlji daleko, daleko, stajali su smaragdni vrhovi tkani kristalnim rijekama, obronci ukrašeni kamenim selima i

BH RAZGLEDNICA

Blagaj: UČENICI NA HERCEGOVOJ TVRĐAVI POVODOM DANA DRŽAVNOSTI

Učenici mostarskih osnovnih i srednjih škola u svečanom defileu sa državnim zastavama izašli su u petak na tvrđavu Herceg Stjepana Kosače u Blagaju povodom obilježavanja Dana državnosti Bosne i Hercegovine.

BH RAZGLEDNICA

Goražde: Na Hranjenu posađeno 1.000 sadnica bijelog bora

Grad Goražde u saradnji sa JP ”Bosansko-podrinjske šume” d.o.o. Goražde pridružio se Inicijativi za zeleniju i održivu budućnost (Go Green Initiaitive), kojom se želi ukazati na važnost očuvanja životne sredine