Novi ugovor s BMW – Prevent Grupacija širi poslovanje u segmentu proizvodnje komponenti za sjedišta

Novi ugovor s BMW – Prevent Grupacija širi poslovanje u segmentu proizvodnje komponenti za sjedišta

 

Prevent Grupacija u Bosni i Hercegovini potpisala je novi ugovor sa kupcem BMW AG te na taj način osigurala proširenje uspješne saradnje sa ovim renomiranim proizvođačem premium vozila. Radi se o novom ugovoru u segmentu autopresvlaka za prvu ugradnju sjedišta BMW serija 1 i 3.

“Zadovoljstvo nam je da smo nakon zahtjevnog procesa pregovaranja dobili zvaničnu potvrdu početka proizvodnje autopresvlaka za nove modele serija 1 i 3 kao i najavu dodatnih količina na postojećim ugovorima sa BMW AG. Proširenje saradnje sa ovim kupcem dodatno učvršćuje Prevent Grupaciju kao vodećeg dobavljača autopresvlaka u Evropi te je potvrda njenog kvaliteta, pouzdanosti i dugogodišnjeg iskustva u autoindustriji”, izjavio je Muhamed Vrabac, direktor Trim divizije Prevent Grupacije u BiH. Dodao je da se očekuje da će navedeno proširenje saradnje te povećanje proizvodnje na postojećim ugovorima značajno doprinijeti stvaranju novih i zadržavanju postojećih radnih mjesta.

Prevent Grupacija je dugogodišnji poslovni partner BMW AG u segmentima struktura za autosjedišta i autopresvlaka a od 2012. godine proizvodi ručice za ručnu kočnicu te druge plastične i kožne komponente za interijer vozila. Na taj način, godišnje se preko 1 milion BMW AG vozila opremi orginalnim komponentama proizvodenim u proizvodnim pogonima Preventa.

Industrijski lider u regionu, Prevent Grupacija  je partner renomiranih svjetskih proizvođača automobila, namještaja i modne konfekcije. Pored proizvodnih pogona u Njemačkoj i Bosni i Hercegovini, Prevent je aktivno prisutan u zemljama Centralne i Jugoistočne Evrope kao i Rusiji, Brazilu i Južnoj Africi.

Nedavnom akvizicijom najveće livnice u Evropi, Prevent je nastavio jačanje vlastitog proizvodnog porfolia i širenje tržištne pozicije u autoindustriji.

Previous Sarajevo dobilo tvornicu čokolade, ručno rađene delicije vrhunskog sastava
Next Nije ova noga nekakva ruralna srBska čizma. To je noga "beogradskog asfalta", ekstenzija Ćosićeve Srbije

You might also like

Ekonomija/Biznis

Sjedala, električna energija i obrađeno drvo – glavni bosanski izvozni proizvodi

  Glavni izvozni adut Bosne i Hercegovine su sjedala, a posebno za automobilsku industriju, pokazuje statistika o spoljnotrgovinskoj razmjeni u prvih devet mjeseci ove godine, izvještavaju bh. mediji.  Vrijednost izvezenih

MADE IN BOSNIA-387

Stručnjaci: Bukva bi mogla biti proglašena bosanskim brendom

Bukva iz Bosne i Hercegovine jedna je od najkvalitetnijih na međunarodnom tržištu. Domaći proizvođači namještaja godinama proizvodnju temelje na ovoj vrsti drveta, a kao sirovina uspješno se izvozi u Evropu,

Ekonomija/Biznis

Svjetski uspjeh fojničke kompanije MS&WOOD na Međunarodnom sajmu u Kelnu

Bosanskohercegovačka industrija namještaja MS&WOOD („Majstori i Drvo“) ponovila je prošlogodišnji uspjeh pobijedivši u dvije različite kategorije inovativnog namještaja za stolicu i sto na Međunarodnom sajmu u Kelnu (IMM Cologne). Žiri