U 500 kina širom svijeta: Specijalna pretpremijera “Scream For Me Sarajevo”

U 500 kina širom svijeta: Specijalna pretpremijera “Scream For Me Sarajevo”

 

Svjetska i bh. kino distribucija bosanskohercegovačkog dokumentarnog filma “Scream For Me Sarajevo” koji je nastao u produkciji sarajevske produkcijske kuće Prime Time krenut će ovog aprila nakon što je završio festivalsku turneju.

Film za koji postoji mišljenje da je jedan od najvrednijih filmova o sarajevskoj opsadi, 17. aprila imat će specijalnu pretpremijernu projekciju u više od 500 kino dvorana, dok će njegovo redovno prikazivanje u svim bh. kinima početi 19. aprila u distribuciji Con filma.

 

Ovaj film, prikazan na više od 20 festivala širom svijeta osvojivši 10 nagrada, prati događaje dolaska frontmena kultnog metal benda Iron Maiden, Brucea Dickinsona i njegovog benda u opkoljeno Sarajevo 1994. godine, kada je i održan koncert u Bosanskom kulturnom centru (BKC).

U pet bh. kino dvorana u Sarajevu, Zenici, Tuzli, Mostaru i Bihaću 17. aprila nakon pretpremijerne projekcije filma gledatelji će moći pogledati ekskluzivni razgovor s pjevačem Dickinsonom, a karte za projekcije u ovim kinima su od danas u pretprodaju.

Ideja o nastanku filma potekla je od autora Jasenka Pašića, dok je režiju ovog dokumentarnog ostvarenja potpisao Tarik Hodžić.

Izvor: Oslobođenje
Previous Junak Rome! Džeko: Nadam se plasmanu u finale Lige prvaka
Next Dubai: Investitori iz Emirata namjeravaju u Bosni graditi hotel sa 7 zvjezdica

You might also like

SPORT

Povodom 40. godišnjice: Snimljen dokumentarni film ”Olimpijada u Sarajevu”

U produkciji Federalne televizije u glavnom gradu Bosne i Hercegovine i na obližnjim olimpijskim planinama realiziran je dokumentarni film o Zimskim olimpijskim igrama održanim 1984. godine u Sarajevu, autora Muhameda

KULTURA I UMJETNOST

Sarajevske ruže – nijemi svjedoci stradanja

Kada se rat završi i kada u sjećanjima onih koji su ga preživjeli počnu blijediti slike njegovog užasa na scenu dolaze kreativci koji putem umjetničkog izraza nastave izazivati emocije i

KULTURA I UMJETNOST

U glavnom gradu Kazahstana izložba posvećena prvom bosanskom predsjedniku

Predsjednik Stranke demokratske akcije (SDA) Bakir Izetbegović boravi u posjeti Astani, glavnom gradu Kazahstana, gdje je otvorena izložba fotografija osnivača SDA i prvog predsjednika Republike Bosne i Hercegovine Alije Izetbegovića.