U Nepalu otvorena izložba fotografija ‘Šarm Bosne i Hercegovine’

U Nepalu otvorena izložba fotografija ‘Šarm Bosne i Hercegovine’

 

Nerezidentni ambasador Bosne i Hercegovine u Nepalu sa sjedištem u Nju Delhiju Sabit Subašić je dana 16. aprila 2018. u Katmandu glavnom gradu Republike Nepal, zajedno sa ministrom turizma Nepala Rabindrom Adhikarijem otvorio izložbu fotografija „Šarm Bosne i Hercegovine“.

Otvarajući izložbu ministar Adhikari je naglasio da Bosna i Hercegovina i Nepal imaju mnogo zajedničkog uključujući i jedinstvene prirodne ljepote. Dodao je da obje zemlje moraju više raditi  kako bi prezentirali turističke i kulturne potencijale koje obje zemlje posjeduju.

Ambasador Subašić se prigodnim govorom obratio prisutnim zvanicama na otvaranju izložbe.Tom prilikom naveo je da je izložba prvi kulturni događaj koji promoviše kulturne i turističke potencijale BiH organizovan u Nepalu i zahvalio se organizatorima i prisutnim zvanicama na zalaganju i posjeti.

Na samoj izložbi i njenom otvaranju prisustvovao je veliki broj ambasadora, diplomata, uglednih poslovnih ljudi i predstavnika medija. Prisutan je bio i Shahil Agrawal, počasni konzul BiH u Nepalu. Ova izložba će u narednom periodu biti prikazana u Indiji (Nju Delhi), Bangladešu i Šri Lanki.

Autor fotografija prikazanih na izložbi je poznati indijski fotograf i publicist Prakash Bang koji obavlja i funkciju predsjednika Savjeta za promociju turizma Bosne i Hercegovine u Indiji. Tokom njegove nedavne posjete Bosni i Hercegovini pripremio je veliki broj izvanrednih fotografija koje su distribuisane preko društvenih mreža korisnicima širom Indije. U svojstvu umjetničkog  direktora izaložbe, izabrao je jedinstvenu selekciju prikazanih fotografija.

Previous Od 1. jula - Nakon 27 godina talgo vozom od Sarajeva do Bihaća
Next Promovisana knjiga ‘Zemlja planina Bosna i Hercegovina’

You might also like

BH RAZGLEDNICA

Trnovo: Izgrađen most na rijeci Bijeloj; U toku izgradnja “Kuće spasa“ na Bjelašnici

U Mjesnoj zajednici Dejčići, na rijeci Bijeloj završena je gradnja mosta. Vrijednost ugovora je 71.453,25 KM, investitor je Općina Trnovo, radove je izveo Centar Han d.o.o, a nadzor Arting BH.

KULTURA I UMJETNOST

Bijela tabija Sarajevo: Virtuelna šetnja kroz prošlost

Utvrđenje poznato pod nazivom Bijela tabija, ili kako se nekada zvalo – Vrhbosna, predstavlja jednu od najimpresivnijih i najvažnijih historijskih lokacija u Sarajevu. Nalazi se na jugoistočnim ivicama nekadašnjeg starog

KULTURA I UMJETNOST

Povodom 93. rođendana Hajrudina Krvavca: U Meeting Pointu projekcije Šibinih dokumentaraca

U povodu 93. rođendana jednog od najznačajnijih bosanskohercegovačkih filmskih autora Hajrudina Šibe Krvavca, 22. decembra u sarajevskom kinu Meeting Point biće prikazan gotovo cjelokupan Krvavčev dokumentarni opus, javlja AA. Dan