Akova Group: U planu povećanje proizvodnje za 50% i nova zapošljavanja

Akova Group: U planu povećanje proizvodnje za 50% i nova zapošljavanja

 

Nakon što plan proširenja proizvodnih kapaciteta bude kompletiran, Akova group očekuje povećanje proizvodnje za dodatnih 50%, kao i nova zapošljavanja. Planovi su trenutno, u fazi realizacije, potvrđeno je za Poslovne novine.

Dobijanje dozvole za izvoz u zemlje Evropske unije, zahtijevalo je razvoj strategije za proširenje kapaciteta u proizvodnim segmentima, što je pomenutoj kompaniji otvorilo vrata tržišta na kojem živi oko 500 miliona stanovnika. Od četiri kompanije na nivou Bosne i Hercegovine koje su bile odabrane  da uopće pristupe proceduri dobijanja izvozne dozvole za zemlje Europske unije, dvije kompanije dolaze iz Akova Grupacije, a to su Mesna industrija Ovako i Brovis d.d.

„Najbitnije u ovom trenutku jeste da smo infrastrukturno prilagođeni, te da imamo kadrovski i tehnološki potencijal da u svakom momentu odgovorimo na zahtjeve tržišta EU. Dodatna ulaganja u proširenje kapaciteta će definitivno biti neophodna, i mi već sada radimo na tome. Spremni smo na ulaganja, proširenja naših kapaciteta kao i dodatna upošljavanja“, navode iz kompanije.

Bez obzira na sve turbulencije na tržištu, ova kompanije je ostala dosljedna tradiciji i kvalitetu što ju je dovelo do pozicije lidera mesoprerađivačke industrije u BiH. Uspjeh u poslovanju iziskuje stalan trud, ulaganje i modernizaciju proizvodnje, inovacije te komunikaciju sa potrošačima i ispunjavanje njihovih zahtjeva a ono na šta je kompanija fokusirana i u šta najviše ulaže jeste kvalitet kadrova i tehnologije sa jedne strane, te komunikacija sa potrošačima sa druge strane.

Naglašavaju da  u grupaciji vjeruju da inovacije mogu pomoći u izradi jače i konkurentnije organizacije te s tim u vezi konstantno rade na novim proizvodima, prilagođavaju se  tržištu i potrebama potrošača. Proizvodni portfolio čini preko 120 bar kodova za kojeg smatraju da je najširi portfolio u državi.

 „Kojom dinamikom će se pojavljivati noviteti u budućnosti diktirat će naši potrošači jer naša prvenstvena svrha je zadovoljavanje njihovih potreba“, naglasili su.

Također, svake godine kompanija organizuje veliku donatorsku akciju sa fokusom na socijano ugroženo stanovništvo te pružaju podršku kulturno – sportskim manifestacijama, pojedincima i projektima koji mogu biti od koristi za društvenu zajednicu.

Previous Stipendije Federalnog ministarstva dobila 402 studenta povratnika u RS (VIDEO)
Next SBF: Bosna i Hercegovina nije mnogo zadužena, šanse su u poljoprivredi, energetici i turizmu

You might also like

Ekonomija/Biznis

Ljeto u znaku rekorda i inovacija kompanije Klas

  Tokom protekla tri mjeseca Klas d.d. Sarajevo ostvario je zapažene rekorde i inovacije koji su potvrda da je ova kompanija lider u prehrambenoj industriji u Bosni i Hercegovini. Jedan

Ekonomija/Biznis

CG: Bosanskim firmama posao od skoro 900.000 Eura za videonadzor u dva tunela

  U crnogorskim tunelima Sozina i Raš u toku su radovi na zamjeni sistema za videonadzor i upravljanje opremom s automatskim sistemom za detekciju incidenata DAI. Jonuz Mujević, izvršni direktor

MADE IN BOSNIA-387

Prevent apparel – kolekcija muških odijela sa etiketom “Made in BiH”

Prevent grupacija kao jedna od najuspješnijih kompanija u BiH se može pohvaliti da upravo zahvaljujući njima na etiketama muških Pierre Cardin odijela stoji ‘Made in BiH’, obzirom da se šiju