Dudaković i ostali pušteni iz pritvora, branit će se sa slobode

Dudaković i ostali pušteni iz pritvora, branit će se sa slobode

 

Bivši komandant 5. korpusa Armije Republike Bosne i Hercegovine Atif Dudaković i 12 pripadnika tog korpusa koji su uhapšeni u petak danas su pušteni iz pritvora, potvrdio je Feni Dudakovićev advokat Asim Crnalić.

Za osumnjičene koji su uhapšeni u policijskoj akciji provedenoj na području nekoliko gradova u BiH Tužilaštvo je zatražilo pritvor, ali je taj prijedlog Sud BiH danas odbio.

Tužilaštvo je pritvor tražilo navodeći da je moguće ometanje istrage ako osumnjičeni budu boravili na slobodi te prikrivanje dokaza.

Uhapšeni se sumnjiče, prema saopćenju Tužilaštva BiH, za ratni zločin protiv civilnog stanovništva.

Previous National Geographic uvrstio Mostar na listu 25 kultnih evropskih gradova
Next U Bihaću i Tuzli skupovi podrške Atifu Dudakoviću i drugima

You might also like

NAŠI DANI

Lavić: Balkan služi kao izduvni ventil za razne vrste evropskih ideologija

Prof. dr. Senadin Lavić s Fakulteta političkih nauka u Sarajevu smatra kako nema promjene granica na Balkanu i u Evropi i da priče o promjenama granica dolaze od antibosanskih retrogradnih

NAŠI DANI

Konaković: Odličan sastanak u centrali HDZ-a

 Prvi službeni razgovori HDZ-a BiH o formiranju vladajuće većine s predstavnicima „osmorke”, predvođene SDP-om, Narodom i pravdom (NiP) te Našom strankom, idu u dobrom smjeru, ocijenili su učesnici današnjeg sastanka.

NAŠI DANI

„Poklanjam vam sve što imam u Švajcarskoj! Evo, nađite!“ – kazao carinik kojem su otkrili 3 mil. na banci

Bračni par Jovanović iz Doboja kupio je 13 nekretnina u zemlji i inostranstvu, a na računu u Švicarskoj skupio vrijednost od oko tri miliona maraka, otkriveno je u velikom „curenju“