“Montažne eko kuće Porobić”: Bosanski proizvod osvaja i francusko tržište

“Montažne eko kuće Porobić”: Bosanski proizvod osvaja i francusko tržište

 

“Montažne eko kuće Porobić” je firma koja iza sebe ima preko 20 godina iskustva, a svojim radom, brzinom i efikasnošću zadovoljila je ukuse i očekivanja mnogih klijenata. Sjedište kompanije nalazi se u Žepču, a uposlenici firme odgovaraju visokim zahtjevima kupaca, gradeći sve vrste objekata (objekti za javne namjene, stanovanja, vikend kuće…).

Ono na čemu su u ovoj bh. kompaniji posebno ponosni je činjenica što su u mogućnosti da montažne elemente izvode po narudžbi i nacrtu kupca, a ponuda je uglavnom na paritetu visokog ”roh-bau sistema”, međutim, u iznimnim situacijama radi se i po sistemu ”ključ u ruke”.

”Veoma smo zadovoljni poslovanjem u protekloj godini. Dodatno smo povećali izvoz, a to je posebno manifestirano na hrvatskom tržištu. Tu se ne namjeravamo zaustaviti i nastavit ćemo sa kvalitetnim radom”, rekao je za Poslovne novine direktor Adnan Porobić.

Prvi čovjek firme iz Žepča otkrio nam je i koje su to ključne vrijednosti koje njegovu kompaniju izdvajaju u odnosu na konkurenciju.

”Trudimo se biti najbolji u poslu kojeg radimo. Jasno je definirano čime se bavimo i toga se striktno pridržavamo. Sve radimo pošteno i najvažnije je što nema zastoja u proizvodnji, pa su samim time i klijenti zadovoljni”, istaknuo je Porobić.

Njegova firma trenutno je u procesu širenja tržišta, a bh. proizvod osvaja i francusko tržište.

”Sada je aktuelan i projekat za Francusku, a to je stalna isporuka i mislim da mjesečno ide oko 200-300 kvadrata”, kazao je Porobić i dodao kako firma ima namjeru da ojača radni kadar:

”Postoje ozbiljne namjere da uposlimo nove radnike, s obzirom na to da količina posla i tržište iziskuju nešto takvo”.

Previous Eiffelov most u Sarajevu: "Sloboda i pravda herojima"
Next Larisa Cerić prva na svjetskoj rang listi džudašica preko 78 kilograma!

You might also like

MADE IN BOSNIA-387

Bosanski izvoz električne energije prvi put premašio milijardu maraka!

Izvoz električne energije iz Bosne i Hercegovine premašio je milijardu KM, pokazuju zvanični podaci. Zahvaljujući rastu cijena električne ennergije usljed energetske krize izazvane ratom Ukrajini bh. izvoz ovog strateškog proizvoda

Ekonomija/Biznis

Energoinvest dobio posao u Tanzaniji vrijedan 39,5 mil. USD

Energoinvest d.d. – Sarajevo je u Tanzaniji potpisao ugovor sa Elektroprivredom Tanzanije (TANESCO – Tanzania Electric Supply Company) u vrijednosti od 39,5 miliona američkih dolara, izvještava Indikator.ba. Predmet ugovora je

Ekonomija/Biznis

Bingo i Semberka nastavljaju pozitivan trend organizovane proizvodnje

Kompanija “Bingo” i Fabrika “Semberka” u Janji i ove godine nastavljaju pozitivan trend organizovane proizvodnje. Za više od 130 kooperanata sa područja Semberije  s kojima su ugovorene nove proizvodne količine