Larisa Cerić prva na svjetskoj rang listi džudašica preko 78 kilograma!

Larisa Cerić prva na svjetskoj rang listi džudašica preko 78 kilograma!

 

Larisa Crnić, bosanskohercegovačka takmičarka, od danas je prva na svjetskoj rang listi džudašica u kategoriji preko 78 kilograma, objavljeno je internet stranici Međunarodnog džudo saveza (IJF), javlja Anadolu Agency (AA).

Cerićeva je, zahvaljujući srebrenoj medalji na Evropskom prvenstvu osvojenoj u nedjelju u Tel Avivu (Izrael), u novom poretku džudašica planete, objavljenom jutros, poboljšala plasman za dva mjesta. Shodno tome, preuzela je lidersku poziciju sa 5.165 bodova.

Druga je ostala Japanka Sarah Asahina (5.150 bodova), dok je dosadašnja prvoplasirana Kim Minjeong (Južna Koreja) pala na treće mjesto (4.975).

Od džudašica iz zemalja regije u konkurenciji iznad 78 kilograma među top 30 su još Slovenka Anamari Velenšek 19. (1.808 bodova), kao i Hrvatica Ivana Šutalo 20. (1.795).

Previous “Montažne eko kuće Porobić”: Bosanski proizvod osvaja i francusko tržište
Next Bihać: Održan veliki skup podrške generalu Dudakoviću (FOTO)

You might also like

SPORT

Zvijezda Man. Uniteda Zlatan Ibrahimović tvrdi da je žrtva skrivenog rasizma švedskih medija

  36-godišnjak od bosanskog oca i hrvatske majke vjeruje da zaslužuje bolje poslije njegovih postignuća… Zlatan Ibrahimović tvrdi da je bio žrtva tajnog rasizma u svojoj rodnoj Švedskoj, pišu britanski

ŽIVOT

Luka Garza na svoj rođendan majci Šejli poklonio automobil

Ubrzo akon što je u javnost dospjela informacija da je NBA igrač Luka Garza dobio bosanske papire, ovaj košarkaš Detroita odigrao je svoju najbolju utakmicu u sezoni ubacivši 20 poena.

SPORT

Hajrović: Prosinečki radi svoj posao kako treba, Bosna i Hercegovina će pobijediti u Beču

  Izet Hajrović, jedan od najboljih fudbalera Dinama, sa kojim je u četvrtak protiv Spartaka Trnave ostvario historijsku pobjedu (3:1), ističe kako mu je uz dobru fizičku spremu najvažniji timski