U Sarajevu održan miting podrške Dudakoviću: Čast odbrane niko ne može pogaziti

U Sarajevu održan miting podrške Dudakoviću: Čast odbrane niko ne može pogaziti

 

Bivši borci Armije RBiH i bh. građani održali su danas u Sarajevu miting podrške Atifu Dudakoviću, bivšem generalu Armije Republike Bosne i Hercegovine, i dvanaestorici pripadnika 5. korpusa Armije RBiH, javlja Anadolu Agency (AA).

Odlukom Suda Bosne i Hercegovine, nakon što su u petak rano ujutru uhapšeni zbog navodnih ratnih zločina počinjenih nad civilnim stanovništvom 1994. i 1995. godine, Dudaković i ostali su uz mjere zabrane pušteni da se brane sa slobode.

Okupljeni na mitingu su nosili majice na kojima je pisalo: “Heroj, a ne zločinac” i transparente: “Čast odbrane niko ne može pogaziti”, “Armija RBiH je ponos i čast”.

Podršku je pružio i ministar za boračka pitanja Kantona Sarajevo Muharem Fišo, koji je izjavio da je današnji događaj tužan jer nakon slavne generacije, oslobodilačkih bitaka, stvaranja preduslova da živimo u slobodnoj i nezavisnoj državi, došlo je vrijeme “da se branimo i pravdamo”.

“Danas smo ovdje sa građanima Sarajeva i drugih gradova da kažemo da put pravde, slobode i istine je tu. Pravda je na strani poštenih. Ovo je pošten narod, građani koji su izvojevali slobodu za ovu zemlju”, poručio je Fišo.

Mišljenja je da će na kraju pravda pobijediti i da će generali i saborci dočekati dan kada će biti slobodni građani.

Previous Zastava i grb Republike Bosne i Hercegovine zvanično usvojeni 4. maja 1992.
Next Veliko osnaživanje kadra i 31 milion KM dobiti dovoljno govore o UNIS TOK-u

You might also like

NAŠI DANI

New York Times o odbijanju revizije presude: Međunarodni sud pravde nije poštovao vlastita pravila i statut

Najviši sud Ujedinjenih nacija u četvrtak je odbacio zahtjev Bosne i Hercegovine da ponovo otvori slučaj iz 2007. godine koji je oslobodio Srbiju optužbe da je igrala aktivnu ulogu u genocidu

NAŠI DANI

Bugarska donirala Bosni i Hercegovini 50 000 vakcina

Vlada Republike Bugarske, uz doprinos Ministarstva vanjskih poslova i Ministarstva zdravlja Republike Bugarske, donirala je Bosni i Hercegovini 50.000 doza vakcine AstraZeneka kao znak solidarnosti s naporima BiH na sprječavanju

NAŠI DANI

Čerkez: Stablizujemo situaciju. Bosna i Hercegovina ima importe virusa iz Hrvatske, s mora

Krizni štab Federalnog ministarstva zdravstva produžio je postojeće mjere koja smatramo adekvatnim i blagovremeno donesenim – izjavio je danas član tog štaba i pomoćnik ministra za javno zdravlje FBiH Goran