Pri kraju radovi na sanaciji zidova unutar Bijele tabije (FOTO)

Pri kraju radovi na sanaciji zidova unutar Bijele tabije (FOTO)

 

Pri kraju su radovi na sanaciji i konzervaciji zidova unutar Bijele tabije u cilju zaštite od daljnje devastacije i propadanja ovog nacionalnog spomenika kao jednog od najvrednijih objekata graditeljskog naslijeđa ovog prostora.

U sklopu ovog projekta, kojeg finansira Grad Sarajevo, uklanja se korov i šiblje, te obnavljaju oštećeni zidovi unutar objekta.

Sanacija se vrši prema projektu Kantonalnog Zavoda za kulturno-historijsko i prirodno naslijeđe Sarajevo, a radove izvodi firma „Neimari“.

Grad Sarajevo na ovaj način doprinosi očuvanju naše historije i kulturne baštine, te stvaranju atraktivnog sadržaja za turiste koji nas posjećuju.

Previous „Tunel D-B“ godišnje posjeti 130.000 posjetilaca
Next Predstavljena knjiga eseja "Nedoumice" Dževada Karahasana

You might also like

BAŠTINA

Skaka: Bistrička stanica vraća se građanima Sarajeva (VIDEO)

Gradonačelnik Sarajeva Abdulah Skaka izjavio je da se stara Bistrička stanica, nacionalni spomenik Bosne i Hercegovine, vraća građanima Sarajeva.

MADE IN BOSNIA-387

Gračaničko keranje: Nepriznato blago Bosne i Hercegovine (FOTO)

Jedinstvenim radovima od čipke i kere danas su se u Bosanskom kulturnom centru Tuzla predstavile gračaničke žene koje stoljećima, pomoću igle i tankog konca, njeguju vještinu keranja. Iako je svijet

BAŠTINA

Stari bosanski gradovi: Ljubuški

Ljubuški je pripadao župi Večerić. U istorijskim izvorima se javlja dosta kasno, prvi put 1452. godine, prilikom rata Stjepana Vukčića sa Dubrovnikom. Kada je Vladislav Hercegović prešao na stranu Dubrovčana,