Počinje modernizacija terminala B Aerodroma Sarajevo, radovi vrijedni 30 mil. KM

Počinje modernizacija terminala B Aerodroma Sarajevo, radovi vrijedni 30 mil. KM

 

Međunarodni aerodrom Sarajevo nastavlja radove na modernizaciji svojih terminala, s tim u vezi raspisan je javni poziv za Izvođenje građevinsko-zanatskih i instalaterskih radova na modernizaciji i dogradnji terminal B, sazanje Akta.ba

Vrijednost radova procjenjena je na 30 miliona KM bez PDV-a.

Projektom “Modernizacija i dogradnja Terminala B” planirano je dvostruko povećanje postojećih kapaciteta, ovim proširenjem Aerodrom Sarajevo trebao biti u stanju opslužiti oko dva miliona putnika godišnje.

Planirano je proširenje i povećanje svih kapaciteta kako prostornih, tako i tehnoloških za potrebe registracije putnika i prtljaga, carinske, sigurnosne, pasoške, sanitarne kontrole na dolasku i u odlasku, čekaonice za ukrcavanje putnika, hitne pomoći, sigurnosnog pregleda prtljaga, preuzimanja prtljaga, čekaonice za doček putnika, ugostiteljskih sadržaja, Duty Free Shopa, kancelarijskih i komercijalnih prostora za potrebe aviokompanija  te drugih agencija, prostora za vjerske potrebe i svih drugih pratećih službi.

Proširenje treba osigurati dodatnih 10.000 metara kvadratnih prostora na četiri etaže. Stari i novi dio bit će povezani  modernom nadstrešnicom. Dužina terminala će biti 110 metara, u odnosu na sadašnjih 68.

Aerodrom trenutno ima jedan ulaz i jedan izlaz, a proširenjem će dobiti još jedan ulaz na Aerodrom.

Proširit će se i checkin zonu sa 17 na 28 mjesta. Također, umjesto sadašnja četiri gatea napravit će se sedam. Proširit će se i zonu dolazaka. Uz proširenje postojećih, znatno će se proširiti i gastronomska zona.

Previous Otvoren Međunarodni naučni skup 'Bosna i njeni susjedi u srednjem vijeku'
Next Razvoj softverske industrije je velika ekonomska šansa za Bosnu i Hercegovinu

You might also like

NAŠI DANI

Ubica Vedrana Puljića: Oliver Knezović slavio pobjedu u štabu Kolinde Grabar-Kitarović!

Oliver Knezović, osumnjičen da je 4. oktobra 2009. godine tokom nezapamćenih navijačkih nereda u Širokom Brijegu ubio Vedrana Puljića, navijača FK Sarajevo, s akreditacijom je boravio u štabu novoizabrane hrvatske

NAŠI DANI

Izetbegović: Blokade uzrokovali političari iz RS, jer ne mogu negirati genocid

Predsjedavajući Doma naroda Parlamentarne skupštine Bosne i Hercegovine Bakir Izetbegović učestvovao je na 10. konferenciji predsjednika parlamenata zemalja Jugoistočne Evrope i država članica Višegradske grupe, koja je održana u Budimpešti. 

NAŠI DANI

Zbog zločina počinjenih u septembru ‘92. na Sokocu danas uhapšeno 9 osoba

U koordiniranoj akciji na terenu, postupajući po nalogu tužioca iz Posebnog odjela za ratne zločine, policijski službenici SIPA-e, u ranim jutarnjim satima, na području općine Sokolac, locirali su, identifikovali i