Hoteli Ilidža bogatiji za još dva objekta: Austria i Bosna u novom ruhu

Hoteli Ilidža bogatiji za još dva objekta: Austria i Bosna u novom ruhu

 

Pred više od 200 zvanica iz ekonomskog i političkog života Bosne i Hercegovine ali i regije, svečano su otvorena vrata obnovljenih ilidžanskih hotela Austria i Bosna.

Alija Budnjo, vlasnik grupacije Hoteli Ilidža kazao je da je sinoćnji događaj kruna desetogodišnjeg rada grupacije.

“Od 2003. godine kada je izvršena privatizacija, traje naš konstantan rad na uređenju i izgradnjih svih hotelskih kapaciteta koji trenutno čine našu grupaciju. Mogu reći da je 2018. godina kruna našeg dosadašnjeg rada i da smo renoviranjem hotela Austria i Bosna završili jedan dugoogodišnji proces rada. Zahvalio se saradnicima i privrednicima koji su aktivno bili uključeni u cijeli proces i bez kojih ovo danas ne bi bilo gdje jeste”, kazao je Budnjo.

Grupacija Hoteli Ilidža je kompletiranjem ove investicije i proširenjem smještajnih kapaciteta na 1000 ležajeva upotpunila turističku ponudu Ilidže, Sarajeva i Bosne i Hercegovine.

Prisutnima se obratio i Denis Zvizdić, predsjedavajući Vijeća ministara Bosne i Hercegovine kazavši da je turizam jedan od najbržerastućih sektora naše zemlje i da će ovi hoteli sigurno doprinjeti njegovom kvalitenijem razvoju i promociji. Prisutne je pozdravio i Bakir Izetbegović, član Predsjedništva Bosne i Hercegovine koji je u svom obraćanju zvanicama kazao da je prije 15 godina trebalo imati dosta hrabrosti da se uđe u jedan projekat kao što je ovaj, na čemu se istrajalo i danas imamo pravi sliku turističke ponude naše zemlje.

Amir Hadžić, predsjednik Udruženja hotelijera i restoratera BiH dodijelio je i specijalno prizanje “Zlatna ugostiteljska kruna”, za najbolji hotel u 2018. godini.

Kapaciteti hotela Austria i Bosna prošireni su za novih 115 luksuznih smještajnih jedinica sa najmodernijim dizajnom, zajedničkom recepcijom za oba hotela, konferencijskom salom kapaciteta do 300 osoba, 12 apartmana među kojima je i jedan predsjednički, te dva reprezentativna restorana kapaciteta do 500 mjesta.

 

Hoteli Bosna i Austria predstavljaju dragulj u u hotelskoj ponudi Sarajeva i nalaze u se u kategoriji hotela sa 5 zvjezdica.

U okviru hotela nalazi se i garaža za 60 parkirnih mjesta i 30 mjesta ispred hotela.

Luksuzni sadržaj hotela upotpunio je moderni wellness centar koji se nalazi u sklopu hotela Bosna.

Svi budući gosti imat će sigurno vrhunski kvalitetnu i jedinstvenu uslugu koju zahtijevaju visoki standardi u kategoriji 5 zvjezdica.

Hotel Austria projektovao je češki arhitekt Franz Blažek u doba Austro-Ugarske vladavine u BIH kada je projektovana i većina urbanih objekata i hotela u Sarajevu. Hotel je bio rezidentni objekt austrougarskog prijestolonasljednika Franza Ferdinanda po kome danas i predsjednički apartman nosi ime. Od tada Austria i Bosna beštine tradiciju elitnog turizma na Ilidži i to se nastavlja i danas.

 

(Akta/MiruhBosne)
Previous Godišnjica osnivanja: 'Crni labudovi' bili jedna od najboljih jedinica Armije RBiH
Next ‘Igman’ zaposlio još 86 radnika

You might also like

Ekonomija/Biznis

Lukavac: Postavljen kamen temeljac za izgradnju nove fabrike

U industrijskoj zoni u Lukavcu u petak je postavljen kamen temeljac za izgradnju nove fabrike investitora VOITH – Voith hydro Bosnia d.o.o. Jučerašnjem događaju su prisustvovali Općinski načelnik sa saradnicima,

Ekonomija/Biznis

Jablanica mami turiste iz svih krajeva svijeta, sezona premašila očekivanja

Jablanica svojim prirodnim ljepotama nudi neiscrpan turistički potencijal. Očaravajući prizori rijeka, jezera i planina mame poglede turista. 2022. pokazala je odmak od dvije prethodne pandemijske godine. Turisti dolaze iz svih

NAŠI DANI

Predstavljena Studija o raspodjeli prihoda od indirektnih poreza

Studija o raspodjeli prihoda od indirektnih poreza, koja je danas predstavljena u Kantonu Sarajevo, donosi stručnu analizu stanja, obima i vrijednosti ekonomskih procesa u Kantonu Sarajevo te analizu prikupljanja i