Tuzla: Na Trgu slobode zajedno iftarilo 2.000 ljudi

Tuzla: Na Trgu slobode zajedno iftarilo 2.000 ljudi

 

Na Trgu slobode u Tuzlu večeras je održan veliki iftar kojem je prisustvovalo 2.000 vjernika.

Medžlis Islamske zajednice Tuzla i ove godine bio je glavni organizator iftara koji je postao svojevrsna ramazanska tradicija u Tuzli.
– Veliki iftar organiziramo četvrti put zaredom i prezadovoljni smo posjetom i porukom koju odavde šaljemo. Namjera nam je bila da radost ramazana i iftara podijelimo s džematlijama i svim sugrađanima koji dođu. Pozvali smo sve vjerske zajednice katoličku i pravoslavnu crkvu, kao i jevrejsku zajednicu – kaže glavni imam Medžlisa Islamske zajednice Tuzla Ahmed ef. Huskanović.
Tokom cijelog dana kiša je prijetila da pokvari ugođaj, ali predvečer je Trg slobode postače dočekao okupan suncem koje zalazi, pa su prisutni mogli uživati u lijepoj ramazanskoj večeri.
Iftar je organiziran uz podršku Muftijstva tuzlanskog, Grada Tuzle, gradskih i kantonalnih preduzeća, privrednih subjekata, Behram-begove medrese, udruženja, organizacija i pojedinaca sa tuzlanskog područja. Svoj doprinos dala je i Vlada Tuzlanskog kantona s resornim ministarstvima.
Za muzički program na Trgu slobode, prije i poslije iftara, pobrinuo se Armin Muzaferija.
– Sva okupljanja ovog tipa su posebna i razlikuju se od ostalih koncerata. Ovdje imamo 2.000 srca koja kucaju kao jedno. Biti dio toga je velika čast i to ostaje čovjeku dugo vremena u pamćenju. Prelijep je osjećaj kada možete radost ramazana i iftara, a kasnije i Bajrama, podijeliti sa hiljadama ljudi – rekao je Armin Muzaferija, prenosi Faktor.
Previous Sahat-kula u Gračanici - Gračanički kosi toranj
Next Erdogan doputovao u posjetu Bosni i Hercegovini

You might also like

NAŠI DANI

Koalicija za Mostar: Očekujemo da ćemo ostvariti svoj cilj

Koordinator Koalicije za Mostar Šerif Špago izjavio je večeras, nakon zatvaranja biračkih mjesta, da je prema prikupljenim podacima od njihovih posmatrača, izlasnost na izborima oko 52 posto, javlja AA. “Današnji

NAŠI DANI

Problemi boraca su duboko utkani u bh. društvo

U današnjem saopćenju za javnost federalni ministar za pitanja boraca i invalida odbrambeno-oslobodilačkog rata Salko Bukvarević je još jednom izrazio žaljenje što su borci još jednu noć proveli pred zgradom

NAŠI DANI

U avionskoj nesreći kod Mostara poginulo pet osoba

U padu aviona kod Mostara u poslijepodnevnim satima poginulo je pet osoba. Tragedija se dogodila oko 16 sati u naselju Rodoč kod Mostara, oko 200 metara zračne linije sjeverno od