Turisti očarani Mostarom: Most kao iz bajke, rijeka oduzima dah

Turisti očarani Mostarom: Most kao iz bajke, rijeka oduzima dah

 

Dolaskom toplih dana u Mostaru je počela turistička sezona. Autobusi turista, mahom stranih, dolaze posjetiti grad na Neretvi.

U Mostaru im se sviđa sunce, klima, rijeka Neretva, a zatečeni su i povijesnim činjenicama koje uče za vrijeme mostarskog razgledavanja. Strani turisti najčešće dolaze organizirano i u grupama, međutim u Starom gradu ne provedu previše vremena.

Ono vremena što provedu dovoljno im je da stvore dobar utisak o ovoj turističkoj destinaciji.

Glavna mostarska atrakcija Stari most ocijenjen je izvrsnom ocjenom na popularnoj stranici TripAdvisor.

”Prekrasan most UNESCO-ove svjetske baštine. Prekrasan pogled i iznenađujuće kako je svijet pomogao izgraditi most. Rijeka Neretva je tirkizno zeleno i jednostavno oduzima dah. Prodavači su bili prijateljski nastrojeni, a njihovi ručno izrađeni radovi nadahnjuju”, smatra turist iz Kanade.

Turisti u Starom gradu - Turisti očarani Mostarom: Most kao iz bajke, rijeka oduzima dah

Turist iz Velike Britanije kaže kako nije mnogo očekivao, ali kako je Mostar lijep grad. Preporučio je drugim turistima da posjete Stari most i bazar. Rekao je kako svi prodavači dobro govore engleski. Posjetu Mostaru ocjenjuje kao veoma dobro iskustvo.

”Pogled sa Starog mosta bio je stvarno nevjerojatan. Čak možete vidjeti i lokalne ljude kako skaču s njega. Povijest Mostara je tužna i jeziva, ali mi je tako drago da sam odvojila vrijeme za posjet.  Definitivno vrijedi putovati i doživjeti takvo mjesto”, smatra turistica iz Londona.

Stari most zaista niže pohvale na društvenim mrežama i na službenim turističkim stranicama.Turisti ga opisuju kao pravi prizor iz bajke.

Osim Starog mosta, turistima u Mostaru se sviđa ljepota rijeka Neretve i Radobolje, džamije, te muzeji.

Podsjećamo, da je nedavno Mostar pohvalio i kolumnist britanskoga Guardiana- piše bljesak.info.

Previous Erdogan doputovao u posjetu Bosni i Hercegovini
Next U Zetri se okupilo oko 20.000 Turaka iz zemalja Evrope

You might also like

TURIZAM

U novembru 2019. 12,2 posto više turista nego u istom mjesecu godinu ranije

U Bosni i Hercegovini u novembru 2019. turisti su ostvarili 96.366 posjeta, što je manje za 42,1 posto u odnosu na oktobar 2019. i za 12,2 posto više u odnosu

BH RAZGLEDNICA

I ovo je Bosna i Hercegovina: Pogledajte prirodne ljepote na rijeci Trebižat (VIDEO)

Trebižat je rijeka u Hercegovini. Duga je 50 km i izvire i ponire više puta. U svom toku stvara dva prelijepa čuda prirode: vodopad Kravice i vodopad Koćušu. Još jedan

BH RAZGLEDNICA

Sarajevo – tokom januara povećan broj turista za 38,3 posto

  Direktor Turističke zajednice Kantona Sarajevo Nermin Muzur kazao je Feni da je u januaru povećan broj turista za 38,3 posto, a broj noćenja za 97 posto u odnosu na