Fudbalska reprezentacija Bosne i Hercegovine obavila prvi trening

Fudbalska reprezentacija Bosne i Hercegovine obavila prvi trening

 

Fudbalska reprezentacija Bosne i Hercegovine, koja se jučer okupila na Ilidži, danas je obavila prvi trening u kampu FK Sarajevo u Butmiru, javlja Anadolu Agency (AA).

Selektor Robert Prosinečki na raspolaganju je imao sve igrače koje je pozvao za dvije prijateljske utakmice sa Crnom Gorom 28. maja u Zenici i Južnom Korejom 1. juna u Seulu. Niko od reprezentativaca se nije žalio na ozbiljniju povredu, a oni i koji su imali određenih problema to su riješili individualnim radom ili masažama medicinskog tima bh. selekcije.

”Zmajevi“ će u petak, 25. maja, na stadionu u Hrasnici, pokraj Sarajeva, imati i kontrolnu utakmicu s bh. niželigašem Famosom.

Prijateljska utakmica Bosna i Hercegovina – Crna Gora igra se na stadionu “Bilino polje” u Zenici u ponedjeljak, 28. maja, s početkom u 18 sati. Bit će to prvi zvanični meč seniorskih fudbalskih selekcija dviju susjednih zemalja, prilikom kojeg će se od igranja za reprezentaciju BiH zvanično oprostiti Vedad Ibišević, Zvjezdan Misimović i Emir Spahić, dugogodišnji ponajbolji igrači nacionalnog tima.

Inače, Prosinečki će za predstojeće utakmice računati na 23 igrača: golmani: Ibrahim Šehić, Kenan Pirić, Vedran Kjosevski; odbrana: Darko Todorović, Ognjen Vranješ, Toni Šunjić, Ermin Bičakčić, Ervin Zukanović, Eldar Ćivić, Bojan Nastić; vezni red: Muhamed Bešić, Gojko Cimirot, Miralem Pjanić, Elvis Sarić, Stjepan Lončar, Goran Zakarić, Haris Duljević, Edin Višća, Deni Milošević; napad: Edin Džeko, Kenan Kodro, Smail Prevljak i Riad Bajić.

Od standardnih reprezentativaca neće biti golmana Asmira Begovića, kojem je Prosinečki dozvolio da zbog porodičnih obaveza propusti utakmice sa Crnogorcima i Korejancima, kao ni povrijeđenog Seada Kolašinca.

Debitanti su Ćivić, kapiten mlade reprezentacije Bosne i Hercegovine i igrač Spartaka iz Trnave, te Nastić, prvotimac belgijskog Genka.

Prvog dana juna izabranici selektora Prosinečkog u Seulu će odigrati test susret s Južnom Korejom.

Previous U Kozarcu obilježena 26. godišnjica zločina nad civilima
Next Tuzlanska Kapija! Osuđeni slobodno šeta Beogradom. Njegovi saučesnici također šetaju po Srbiji

You might also like

SPORT

Štetić i Šegedin brane boje Bosne i Hercegovine u kvalifikacijama za OI

Seniorska taekwondo reprezentacija Bosne i Heregovine na olimpijskom kvalifikacionom turniru, koji će u aprilu ove godine biti održan u Milanu, nastupit će pojačana s novim članovima – Marijom Štetić i

SPORT

Bh. košarkaš Džanan Musa MVP sedmice u Euroligi

Reprezentativac Bosne i Hercegovine i košarkaš Real Madrida Džanan Musa proglašen je najkorisnijim igračem sedmice (MVP) u Turkish Airlines Euroligi, javlja AA. U saopćenju na web stranici Eurolige navedeno je

KULTURA I UMJETNOST

Večeras premijera dokumentarnog filma ‘Bosna’

Petog aprila 2019. godine, navršava se punih 40 godina otkad je košarkaški klub Bosna postala prvak Evrope. Bilo je to 1979. u francuskom gradu Grenoblu. Pred 12 hiljada navijača KK