Spaha, Miske, Vedo, hvala vam!

Spaha, Miske, Vedo, hvala vam!

 

„A“ reprezentacija Bosne i Hercegovine remizirala je danas na „Bilinom polju“ 0:0 u prijateljskom meču sa Crnom Gorom.

Prvih 17 minuta utakmice na terenu su proveli tri igrača koja su mnogo dala bh. fudbalu, Emir Spahić, Zvjezdan Misimović i Vedad Ibišević. Na ovaj način su se oprostili od dresa sa nacionalnim grbom, a prigodne poklone su im uručili predsjednik NS/FS BiH Elvedin Begić, generalni sekretar Jasmin Baković izvršni direktor sektora za sport Elmir Pilav.

Spahić je do ovog meča 93 puta nastupio „A“ tim i postigao 6 golova, Misimović je odigrao 83 i protivničke mreže je tresao 26 puta, dok je Ibišević odigrao meč manje, ali je postigao dva gola više.

U prvom periodu igre više prilika je imala reprezentacija Bosne i Hercegovine. Kapiten Edin Džeko u tri navrata iz povoljnih pozicija nije bio precizan, Miralem Pjanić je pogodio stativu, a dobru priliku je propustio i Kenan Kodro.

Prilika je bilo i u drugom poluvremenu, a prvu veliku je propustio Džeko u 69′ kada je ušao u protivnički kazneni prostor i iskosa sa lijeve strane šutirao pored gola. Samo minutu poslije pokušao je i Duljević iz slične pozicije, a golman Crne Gore Danijel Petković loptu izbacuje u korner.

Gosti su zaprijetili u 79′. Marko Janković je izveo slobodan udarac sa dvadesetak metara, ali je poslao loptu preko gola.

Do kraja utakmice nije bilo prilika i rezultat se nije mijenjao. Debi za reprezentaciju Bosne i Hercegovine u ovom meču je upisao igrač Genka Bojan Nastić.

Previous Povodom Dana USK i sjećanja na dr. Ljubijankića istaknuto - 'Krajina je bastion bosanstva'
Next U Sarajevu obilježena 555. godišnjica Ahdname

You might also like

SPORT

Ski centar Bjelašnica – U planu aplikacije za evropska i svjetska takmičenja

Kantonalno javno preduzeće ZOI’84 ima u planu i interesu da ponovno pokrene aplikaciju za održavanje evropskih i svjetskih takmičenja u brzim disciplinama što bi bilo od velikog značaja za promociju

SPORT

Zmajevi zadržali dvadesetu poziciju na FIFA listi

Fudbalska reprezentacija Bosne i Hercegovine i dalje je u TOP 20 najboljih na svijetu, kao i najbolja selekcija iz ovog dijela Evrope. Prvo mjesto zadržali su Argentinci, slijede ih Belgijanci

SPORT

Zerina Vrabac, nova mlada nada bosanskog plivanja: “Za pet godina, meni je san učešće na Olimpijskim igrama i želim to postići u životu”

Dvanaestogodišnja Zerina Vrabac, učenica Osnovne škole Tušanj u Tuzli, članica je trofejnog Plivačkog kluba “Zmaj-Alpamm”. Nedavno je u Kragujevcu na “Piat Openu”, u disciplini 200 metara delfin uspjela oboriti rekord