Tuzlanska so plasirana na tržište Katara

Tuzlanska so plasirana na tržište Katara

 

Jedan od najpoznatijih regionalnih brendova ”Tuzlanska so”, uspješno je plasiran na tržište Katara. Izvoz je realiziran pod vlastitim brendom u prepoznatljivom pakovanju sa adaptacijama specijalno rađenim za tržište Katara na arapskom i engleskom jeziku, a do kraja godine svakog mjeseca je planiran kontejnerski izvoz većih količina.

Saradnja je ostvarena sa jednim od najstarijih katarskih maloprodajnih lanaca FFC Family Food Center, čiji generalni direktor Mohamed Gamal Moustafa ističe da se odlučio za uvoz Tuzlanske soli nakon istraživanja tržišta u Bosni i Hercegovini, uvjerivši se u kvalitet i odličnu tržišnu poziciju tuzlanskog brenda”, izjavio je Vedad Halilović, direktor izvoza u direkciji za prodaju AS Holdinga.

Nakon toga uslijedile su pripreme i provedba komplikovanih procedura certificaranja i drugih obaveza koje zahtijeva država Katar. Rezultat svih napora je da se Tuzlanska so sada prodaje u oko 80 trgovina, te da je dio ramazanske ponude posebno priređene za tamošnje potrošače. Uskoro se očekuje plasman na cijelom tržištu ove zaljevske zemlje.

Solana d.d. Tuzla je jedna od najstarijih kompanija u Bosni i Hercegovini i naša najstarija prehrambena industrija. Proces proizvodnje soli odvija se po principu tzv. “zatvorenog kruga”, čime je postignuta apsolutna zaštita od mogućih vanjskih utjecaja i onečišćenja.

 

Izvor: poslovnenovine
Previous U Sarajevu obilježena 555. godišnjica Ahdname
Next Facebook blokirao profil Dragana Bursaća zbog objave slike logora za Bošnjake u Srbiji

You might also like

Ekonomija/Biznis

Optimizam u Tuzli: Radnici ˝Dite˝ sretni zbog kupovine tvornice

Vijest da je trgovački lanac ˝Bingo˝ ponudio da kupi ˝Ditu˝, tuzlansku tvornicu deterdženata, radnici su dočekali sa oduševljenjem. Djelatnost se neće mijenjati, radnici će zadržati svoja radna mjesta, a oni

Ekonomija/Biznis

U prijedorskom Cromex-u proizvedeni prvi mopedi

  Nakon ideje i istraživanja tržišta, preduzeće “Cromex” iz Prijedora, upravo je krenulo sa proizvodnjom mopeda za domaće i inostrano tržište. U pitanju su benzinski i električni motori  do 50 kubika, piše Prijedor24.com.

NAUKA I TEHNOLOGIJA

Bosanac napravio aplikaciju koja je hit u Americi i među top 5 plaćenih

  Jedna od njegovih aplikacija Spartan System dospjela je među top 5 plaćenih aplikacija u Sjedinjenim Američkim Državama, a za MojaBiH.ba ispričao je kako je sve počelo Arslan Hajdarević ima