Novina na ulicama Sarajeva: City Sightseeing, turistički autobusi

Novina na ulicama Sarajeva: City Sightseeing, turistički autobusi

 

Sarajevo sada ima novu atrakciju koju će moći da ponudi svim turistima koji dođu na jednodnevni ili višednevni boravak u ovom gradu.

Radi se o svjetski poznatom projektu razgledanja grada na principu hop-on/hop-off i pod brendom City Sightseeing koji su prepoznali turističke potencijale i historijske znamenitosti naše zemlje.
Vlasnici kompanije su Marika Hamdan Zakarya, Robert Maroš i Marika Strack. Predstavnik i nosioc licence u Sarajevu je kompanija City tour Peljto – u kojoj je izvršni direktor kompanije naš poznati bokser Mensur Peljto.

-City Sightseeing turistički autobusi lako se prepoznaju u gradu zbog svoje upečatljive crvene boje. Jezgrom grada kruže poput javnog prevoza, samo što su namijenjeni isključivo gostima grada, koji ih koriste za razgledanje znamenitosti bez ograničenja.

Kako sistem funkcioniše? Kada turista kupi jednu od ponuđenih karata, on može ući na bilo kojoj stanici, izaći gdje želi i ponovo ući u sljedeći bus na stanici koja mu je najbliža. Ovo je idealna prilika za razgledanje grada ukoliko turisti ne žele biti vremenski ograničeni prilikom posjete određenoj znamenitosti. Svugdje se mogu zadržati koliko žele i potom svoj put nastaviti prema narednoj lokaciji koju žele posjetiti. Autobusi se zaustavljaju na 21 Red line stanici, a u ponudi je također Panorama Tour kada turisti mogu uživati u muzejima, restoranima i najboljem pogledu na Sarajevo.

Dostupne su sljedeće karte:

Standard 24 h – 22 KM

Standard 48 h – 30 KM

Panorama Combo –  39 KM

(Red line plus Panorama tour; važi 48 h)

Full extra – 49 KM

(Red line plus Panorama tour; 72 h)

Red line stanice:

Hotel Hills, New Hotel, Radon Plaza, Hotel Sarajevo, Otoka, Zemaljski muzej, Sarajevo City Center, Skenderija, Narodno pozorište, Latinska ćuprija, Vijećnica, Sebilj, Katedrala, Centralna banka BiH, Spomenik ubijenoj djeci Sarajeva, Crkva sv. Josipa, Ambasada Sjedinjenih Američkih Država, Hotel Bristol Novotel, Hotel Sarajevo, Hotel Hecco i New Hotel.

Panorama Tour stanice:

Sebilj, Muzej Alije Izetbegovića, Bijela tabija, Vidikovac, Žuta tabija, te Hotel Saraj.

Previous 'Spavači unutar bh. struktura rade u interesu susjednih država' (VIDEO)
Next Reprezentativci Bosne i Hercegovine doputovali u Južnu Koreju: Džeko i Pjanić privukli pažnju domaćina

You might also like

BH RAZGLEDNICA

Srcoliki otok usred čiste i blistave Une (FOTO)

Kada ptice iz vazduha gledaju, Japodski otoci im izgledaju kao srce. Zahvaljujući dronovima, u to se fotografijama iz vazduha možemo uvjeriti i sami. Stvarno, pravo srce. Od trenutka ulaska u

TURIZAM

U aprilu više od 110 hiljada turista – 18,2 % više nego u aprilu prethodne godine

U Bosni i Hercegovini u mjesecu aprilu 2017. turisti su ostvarili 111.694 posjete, što je više za 47,9% u odnosu na mart 2017. i za 18,2% više u odnosu na

Ekonomija/Biznis

Hrvati sve više kupuju nekretnine na bosanskohercegovačkim zimovalištima

  Oglasnici u Republici Hrvatskoj, kako oni štampani, tako i elektronski, posljednjih mjeseci ponovo su zatrpani ponudom nekretnina iz susjedne Bosne i Hercegovine, posebno apartmanima i kućama za odmor na