Srednjovjekovni bosanski gradić Počitelj oživljavaju posjetioci iz raznih dijelova svijeta

Srednjovjekovni bosanski gradić Počitelj oživljavaju posjetioci iz raznih dijelova svijeta

 

Srednjovjekovni gradić Počitelj u dolini Neretve koji plijeni pažnju brojnih prolaznika magistralnim putem od Mostara prema Metkoviću s lijepim sunčanim vremenom je postao turistička atrakcija gostiju iz raznih dijelova svijeta.

“Počitelj je neprocjenjivo blago historijskog nasljeđa orijentalno-mediteranskog karaktera“, stav je brojnih povjesničara i kulturnih djelatnika ali i posjetilaca koji svojim dolaskom svjedoče raskoš jedne od najljepših kulturno-historijskih cjelina u Bosni i Hercegovini.

Počitelj postao turistička atrakcija gostiju iz raznih dijelova svijeta

Počitelj postao turistička atrakcija gostiju iz raznih dijelova svijeta

Gepostet von Oslobodjenje am Sonntag, 10. Juni 2018

Počitelj je opjevan u mnogim pjesmama i stoljećima je inspiracija raznih umjetničkih djela progovarajući iz svakog kamena univerzalnim jezikom o civilizacijama koje su se u njemu smjenjivale.
Stoga posjetioci žedno fotografišu prizore srednjovjekovnog gradića koje mnogi mogu samo vidjeti u dobrim povijesnim filmovima.

Prema predaji Počitelj znači mjesto za počivanje, odnosno odmor ili mjesto gdje sve počinje, a da je zaista tako dovoljno je prošetati sokacima starog grada i spoznati njegovo pravo značenje.

Foto: AA

Previous Američki poslovni magazin uvrstio Sarajliju među 30 nadolazećih biznis lidera
Next Časna sestra Blanka i mualima Šejla pomažu pravoslavnu porodicu s petero djece

You might also like

BAŠTINA

Obilježavanje godišnjice Povelje Kulina bana napisane 1189. godine

Godišnjica Povelje Kulina bana, koja je napisana 1189. godine, bit će obilježena u okviru Međunarodnog festivala Grad sutra na Trgu Bosne i Hercegovine u Sarajevu. O značaju Povelje i srednjovjekovnoj

TURIZAM

U Nepalu otvorena izložba fotografija ‘Šarm Bosne i Hercegovine’

  Nerezidentni ambasador Bosne i Hercegovine u Nepalu sa sjedištem u Nju Delhiju Sabit Subašić je dana 16. aprila 2018. u Katmandu glavnom gradu Republike Nepal, zajedno sa ministrom turizma

BH RAZGLEDNICA

Rafting turom na Vrbasu obilježen Dan nezavisnosti (VIDEO)

Planinari, članovi Gorske službe spašavanja te rafteri iz Jajca i Novog Travnika tradicionalno su, već desetu godinu, rafting turom na Vrbasu obilježili Dan nezavisnosti Bosne i Hercegovine. Vozilo se oko 3 kilometara