Brandovi iz «BH. korpe» Hoše marketa poklon akcijom nagradili povjerenje potrošača

Brandovi iz «BH. korpe» Hoše marketa poklon akcijom nagradili povjerenje potrošača

 

Domaći brandovi iz BH. korpe Hoše marketa podjelom svojih proizvoda prvog dana ljeta nagradili su povjerenje potrošača i podršku koju građani daju kampanji «Kupujmo domaće. Tako je danas ispred marketa AS Socijalno iz BH. korpe poklonjeno oko 1.000 proizvoda kompanija Meggle, Dukat Banja Luka, AS Jelah, Violeta, Akova, Sprind i Dita Tuzla. 

 

Građani su dobili na poklon Meggle tekući jogurt, vodu Oazu, Violetine poklon paketiće sa malim omekšivačem i maramicama, Akovine salame i paštete, Sprindove jufke i peciva, Ditin Arix, Deon deterdžent za veš, kao i blic staklo, te Orlando omekšivače, Hellena tečni sapun i Max clean deterdžente za suđe kompanije Dukat iz Banja Luke.

«Odabrali smo prvi dan ljeta kao Dan BH. korpe i nagovještaj pozitivnih promjena kako bismo zajedno sa našim partnerima ovom poklon akcijom još jednom se zahvalili za podršku koju potrošači pružaju našem projektu i kampanji „Kupujmo domaće“. Razina svijesti o potrebi kupovine domaćih brandova raste iz dana u dan, i ovaj uspjeh ne bi bio moguć bez potrošača koji na ovaj način daju svoj doprinos razvoju domaće privrede. Drago nam je da smo i sami mogli doprinijeti tome, te da je ovaj naš projekat zaživio i da je za kratko vrijeme dobio podršku domaćih proizvođača ali i građana», izjavila je Amela Frlj zamjenica direktora maloprodaje u Hoše komerc d.o.o.

Projekt «BH. korpa” Hoše komerc marketa pokrenut je u cilju dodatnog promoviranja domaćih kvalitetnih brandova.  Dosadašnji rezultati ovog projekta koji traje nešto duže od godunu dana su da je interes potrošača sve veći, a povećanje indeksa prodaje je 70 do čak 100 posto. Kroz BH. korpu do sada je prošlo više od 150 različitih artikala domaćih proizvođača.

U okviru ove kampanje u BH. korpi su se do sada našli brandovi sa oznakom «Made in BiH» proizvođača kao što su AS Jelah, Meggle, Milkos, Poljorad, Agromil, MI99, Ovako, Perutnina Ptuj, Jusuf Bey, Menprom, Bajra, Madi, Swity, Violeta, Kent, Master, Pak Centar, All Aksa, Max Clean, Tisal, Lila, Hellena, Klas, Jami, Sprind,, Pak Rampart, Coly, Mlin Ustikolina, Smajić, Vispak, Bosnaplod, Sarajevska pivara, Zlatne kapi, Merdijan, Kuća prirode, Dita, Agrokomerc i Hoše komerc.

Projekat „BH. Korpa“ nastavlja sa podrškom domaćim brandovima tako što će tokom čitave godine svakih 15 dana na akciji nuditi novih 5 domaćih proizvoda. Na jesen je planiran redizajn BH. korpe koja će nakon mušepki kao jednog od tradicionalnih simbola naših kuća i mahala koje su obilježile našu prvu BH. korpu, također podsjećati na bogato kulturno nasljeđe Bosne i Hercegovine», navodi se u saopćenju kompanije Hoše komerc.

Previous Čamdžića kuća u Puračiću – jedna od rijetkih sačuvanih brvnara sa čardakom
Next Univerzitet u Sarajevu promovisao 81 doktora nauka i umjetnosti (VIDEO)

You might also like

NAŠI DANI

U TOKU KONZERVACIJA DIJELA BEDEMSKOG ZIDA – ULAZA NA STAROM GRADU JEZERSKOM

Dana 5. maja 2016. godine ministar Ministarstva za građenje, prostorno uređenje i zaštitu okoliša Unsko-sanskog kantona, Tahir Nuhić zajedno sa profesorom Fikretom Midžićem obišao je lokalitet starog grada Jezerski koji

NAŠI DANI

Vijećnica je obnovljena, a izgorjela arhivska građa trajno izgubljena (Foto)

Nacionalna i univerzitetska biblioteka (NUB) BiH okupila je danas u Vijećnici predstavnike vlasti, kulturne i djelatnike iz drugih oblasti na obilježavanju 25 godina od granatiranja tog reprezentativnog objekta iz austro-ugarskog

MADE IN BOSNIA-387

Izvoz mesa peradi raste, a uvoz pada: U prošloj godini izvoz porastao za 4 miliona KM

Peradari imaju kapacitete za izvoz mesa peradi i konzumnih jaja na tržište EU • CEFTA ključni partner Sektor peradarstva je najbrže rastući sektor u Evropi i predstavlja, zajedno sa sektorima