Književna večer s Dževadom Karahasanom u Mostaru

Književna večer s Dževadom Karahasanom u Mostaru

 

“Književna večer s akademikom Dževadom Karahasanom” održat će se u utorak, 26. juna, u Centru za kulturu Mostar u 20 sati.

Domaćin večeri je direktor Narodne biblioteke Mostar Rasim Prguda, moderator je Anisa Husnić, dok će muzički performans izvesti Adnan Pajević.

Književna večer održat će se u sklopu programa “Mostarsko ljeto 2018”, a u organizaciji Narodne biblioteke Mostar, saopćili su organizatori.

 

Previous Čuvanje historijskog naslijeđa: U Visokom otvorena turistička staza prema Čajangradu (FOTO)
Next Mašinska obrada metala u ekspanziji, proizvođači imaju garantovano tržište (VIDEO)

You might also like

PISMENOST / KNJIŽEVNOST

U prepunoj sarajevskoj Vijećnici promovisana knjiga “Nastanak Republike Srpske”

Knjiga “Nastanak Republike Srpske: Od regionalizacije do strateških ciljeva (1991-1992)”, autora Muamera Džananovića, Hikmeta Karčića i Jasmina Medića, promovisana je sinoć u sarajevskoj Vijećnici.

KULTURA I UMJETNOST

Kako je švedska pjesma iz 70-ih postala nova palestinska himna

Švedska pjesma iz 1970-ih ‘Leve Palestina’, što znači Živjela Palestina, postala je himna okupljanja demonstranata koji izlaze na ulice širom Evrope protiv izraelskog brutalnog rata u Gazi. Pjesma benda Kofia

KULTURA I UMJETNOST

Dani povratka „Divič 2021“: Dug prema povratnicima je dug prema domovini Bosni i Hercegovini

Muftijstvo tuzlansko i Ministarstvo raseljenih osoba i izbjeglica Federacije BiH, entiteta u Bosni i Hercegovini, organizirali su u zvorničkoj mjesnoj zajednici Divič tradicionalnu manifestaciju „Dani povratka 2021“ u okviru koje