Prijem za reprezentativce u sjedećoj odbojci: Najtrofejnija selekcija Bosne i Hercegovine

Prijem za reprezentativce u sjedećoj odbojci: Najtrofejnija selekcija Bosne i Hercegovine

 

Predsjedavajući Predsjedništva Bosne i Hercegovine Bakir Izetbegović primio je reprezentaciju Bosne i Hercegovine u sjedećoj odbojci i čestitao im na osvojenoj srebrnoj medalji na Svjetskom prvenstvu održanom u Holandiji.

Izetbegović je istakao kako svaki uspjeh reprezentativaca izaziva posebne emocije kod svakog bh. patriote.

Poželio im je da na najbolji način nastave predstavljati Bosnu i Hercegovinu na budućim svjetskim i evropskim takmičenjima, te naglasio da se unaprijed raduje njihovom nastupu na Paraolimpijskim igrama 2020. godine u Tokiju.

Selektor Mirza Hrustemović i kapiten Sabahudin Delalić, u ime igrača i stručnog štaba, zahvalili su se Izetbegoviću za čestitke i riječi podrške.

U ugodnom i prijateljskom razgovoru reprezentativci BiH ispričali su Izetbegoviću neke detalje s posljednjeg takmičenja, posebno s utakmice protiv Rusije u četvrtfinalu, za koju su istaknuli da je za njih bila i fizički i mentalno najzahtjevnija.

Kako su naglasili, rezultat iz Holandije predstavlja kontinuitet sjajnih rezultata koje postižu, te će biti podstrek i mlađim igračima da nastave s dobrim igrama i zapaženim uspjesima.

Reprezentacija Bosne i Hercegovine u sjedećoj odbojci najtrofejnija je reprezentacija Bosne i Hercegovine s 21 osvojenom medaljom na velikim takmičenjima.

Izvor: Agencije

Previous Za četiri mjeseca Trebevićka žičara prevezla gotovo 400.000 putnika
Next Osvjetlali obraz bosanske lige: Sarajevo nadoknadilo dva gola zaostatka u Italiji

You might also like

NAŠI DANI

Konvoj s migrantima krenuo prema Salakovcu

  Kolona autobusa u kojima su bili izbjeglice i migranti krenula je, nakon nekoliko sati čekanja, prema Prihvatnom centru u Salakovcu. Prethodno su bili zaustavljeni blizu Konjica, na pola putam, gdje

NAŠI DANI

Obijest susjeda! Šovinistički komentari na račun Bosanaca

Ispod nekoliko Google recenzija restorana Val u Mimicama kod Omiša pojavili su se, u formi odgovora vlasnika, šovinistički antibosanski komentari. Za našu priču naročito je bitan odgovor ispisan na negativan

NAŠI DANI

Humanitarni broj 17023 za pomoć stanovništvu Slovenije. Civilna zaštita spremna uputiti pomoć

Društvo Crvenog krsta/križa Bosne i Hercegovine (DCK BiH) odobrilo je novčanu pomoć Crvenom krstu Slovenije, a u cilju podrške u humanitarnim aktivnostima koje Crveni krst Slovenije realizuje povodom poplava koje