Osvjetlali obraz bosanske lige: Sarajevo nadoknadilo dva gola zaostatka u Italiji

Osvjetlali obraz bosanske lige: Sarajevo nadoknadilo dva gola zaostatka u Italiji

 

Sarajevo je večeras u Reggio Emilii odigralo neriješeno 2:2 sa Atalantom u prvom meču drugog kvalifikacionog kruga za UEFA Evropa ligu.

U 11′ Atalanta je povela sa 1:0. Alejandro Gomez je sa desne strane loptu poslao ka suprotnoj stativi gdje je Andrea Masiello glavom vraća na peterac, a Rafael Toloi šalje u mrežu.

Prednost je udvostručena u 3′ sudijske nadoknade prvog poluvremena. Nakon kornera Toloi je bio najviši u skoku i loptu šalje ka Gianluci Manciniu koji glavom postiže drugi pogodak za Atalantu.

Joachim Adukor u 67′ centrira sa desne strane, a Haris Handžić sa peterca između dva protivnička igrača „volej“ udarcem loptu šalje iza leđa Etrita Berishe, te smanjuje prednost Atalante na 2:1.

Aladin Šišić u 72′ izjednačuje rezultat. Nakon ubačaja Handžića sa desne strane, Šišić se odlično snalazi u petercu Italijana i snažnim udarcem postiže gol.

Uzvratna utakmica će biti odigrana 2. avgusta u 20:15 sati na stadionu „Asim Ferhatović-Hase“ u Sarajevu.

Atalanta-Sarajevo 2:2 (2:0)

Stadion: „Citta del Tricolore“, Reggio Emilia.

Sudija: Tamas Bognar (Mađarska).

Sudije asistenti: Balazs Buzas, Theodoros Georgiou (Mađarska).

4. sudija: Peter Solymosi (Mađarska).

Golovi: 1:0 Toloi (11′), 2:0 Mancini (45’+3), 2:1 Handžić (67′), 2:2 Šišić (72′).

Žuti kartoni: De Roon (Atalanta), Rahmanović, Stanojević, Velkoski (Sarajevo).

Atalanta: Etrit Berisha, Rafael Toloi, Andrea Masiello, Robin Gosens (83. Marco Tumminello), Alejandro Gomez, Marten de Roon, Marco D’Alessandro (54. Duvan Zapata), Matteo Pessina, Gianluca Mancini (75. Jose Luis Palomino), Hans Hateboer, Musa Barrow. Trener: Gian Piero Gasperini.

Sarajevo: Bojan Pavlović, Selmir Pidro, Anel Hebibović, Mersudin Ahmetović (60. Haris Handžić), Amar Rahmanović, Krste Velkoski, Aladin Šišić (85. Benjamin Tatar), Nihad Mujakić, Joachim Adukor, Emir Halilović (84. Miloš Stanojević), Amer Dupovac. Trener: Husref Musemić.

Previous Prijem za reprezentativce u sjedećoj odbojci: Najtrofejnija selekcija Bosne i Hercegovine
Next Otkriveno spomen obilježje 4. Viteškoj motorizovanoj brigadi

You might also like

SPORT

Zukanović: Odrastao sam s Džekom, Džeko poručio ‘dobrodošao u porodicu’…

Ervin Zukanović glavna je tema navijača i medija koji prate popularni fudbalski klub iz glavnog grada Italije – AS Roma. Roma koja je odlično krenula u novu sezonu a potom

SPORT

Velika podrška za Zmajeve na današnjem treningu

„A“ reprezentativci Bosne i Hercegovine su danas u Butmiru odradili trening koji je privukao veliki broj ljubitelja fudbala i naše reprezentacije. Navijači su tokom čitavog treninga pružali podršku Zmajevima, selektoru

SPORT

Bosna gostuje Engleskoj u prvom međusobnom meču dvije selekcije

Englezi će se suočiti sa Bosnom i Hercegovinom i Islandom uoči UEFA EURO 2024 . – potvrdila je Fudbalska federacija kolijevke fudbala. St James’ Park Newcastle Uniteda bit će domaćin susreta s