Na ovogodišnjem Sarajevo film festivalu 266 filmova (VIDEO)

Na ovogodišnjem Sarajevo film festivalu 266 filmova (VIDEO)

 

Sarajevo film festival u svom 24. izdanju predstavit će, kako je rekao direktor Festivala Mirsad Purivatra, rekordnih 266 filmova iz 56 zemalja.

-Mislim da smo napravili najbolji program koji daje uvid u sve ono najbolje što se događa u BiH, regionu i u svijetu – izjavio je Purivatra, koji je prilikom današnjeg susreta s predstavnicima medija predstavio filmove koji će biti prikazan  u okviru Open Air programa.

Ovaj program će otvoriti poljski film “Hladni rat” Pawela Pawlikowskog, simultanim prikazivanjem u Ljetnom kinu Raiffeisen i Narodnom pozorištu Sarajevo.

U programu Open Air bit će prikazani i filmovi: “Divlji život“ (SAD, 2018) u režiji Paula Danoa ,u kojem uloge tumače Carey Mulligan, Ed Oxenbould, Bill Camp, Jake Gyllenhaal, kao i film “Svi znaju”. Riječ je o filmu iz francusko-špansko-italijanske  produkcije za koji režiju i scenario potpisuje dvostruki Oskarovac Asghar Farhadi, koji je i predsjednik žirija za Takmičarski program – Igrani Film.

Uloge u ovom filmu tumače Penélope Cruz, Javier Bardem, Ricardo Darín, Eduard Fernández, Bárbara Lennie, Inma Cuesta, Elvira Mínguez

Slijede filmovi “Capernaum“ (Libanon) u režiji Nadine Labaki, “Dogman“ (Italija, Francuska) u režiji Mattea Garrone, a na programu su i filmovi “Anđeo“ (Argentina, Španija) režisera Luisa Ortege i “Sink or swim“, francusko belgijska produkcija, u režiji Gillesa Lellouchea.

Ovogodišnje izdanje SFF- zatvara film “Pijun koji me napucao” za koji režiju potpisuje Susann Fogel, a glume Mila Kunis, Kate McKinnon, Justin Theroux, Gillian Anderson, Hasan Minhaj, Ivanna Sakhno, Sam Heughan .

Danas u 15 sati počela je i on-line prodaja ulaznica preko zvanične web stranice Sarajevo film festivala www.sff.ba.

Previous Lorens Listo pobjednik 452. natjecanja u skokovima sa Starog mosta
Next EK odobrila gradnju Pelješkog mosta na osnovu lažne dokumentacije

You might also like

ŽIVOT

Radila je na Batmanu i Harryu Potteru, sada se vratila u Sarajevo – Došla sam kući!

Aleksandra Korizma, kostimografkinja koja je svoj talenat izbrusila u Londonu, za O kanal je govorila o radu u teatru, na filmu i povratku u Sarajevo. Karijera Aleksandre Korizme počela je upisom na

KULTURA I UMJETNOST

Otvorena muzejska postavka “Heroji oslobodilačkog rata“

Povodom obilježavanja 22. godišnjice danas je u Multimedialnom centru Kovači u Sarajevu otvorena muzejska postavka “Heroji oslobodilačkog rata“. Postavka je posvećena devetorici ljudi, za koje je Predsjedništvo Republike Bosne i

BAŠTINA

Uskoro ‘’Bosanski Gastro Fest’’ na bosanskom Kraljevskom gradu Bobovcu

Osjeti bosansku tradiciju i običaje na Bosanskom Gastro Festu! Vratimo zajedno zaboravljeni sjaj kraljevskom gradu Bobovac! Na Festivalu će se prezentovati bogata gastro ponuda tradicionalnih jela bosanske kuhinje i umjetničkih