Agrokomercova kafa koja se melje u kamenim mlinovima ponovo na tržištu

Agrokomercova kafa koja se melje u kamenim mlinovima ponovo na tržištu

 

Jedan od najpoznatijih Agrokomercovih brendova kafa Emina nakon 25 godina ponovo je plasirana na tržište. Kafa Emina koja je 80ih godina mamila uzdahe ljubitelja tradicionalne kafe kakva se pije na ovim prostorima, za sada je dostupna na području Unsko – sanskog kantona, sa dugoročnim planom da uđe na tržišta regije i EU, navodi se u saopćenju kompanije AC FOOD.

 

Prvi put kafa Emina proizvedena je prije 42 godine u Velikoj Kladuši kao jedan od brendova Agrokomerca. Njen povratak na tržište omogućila je kompanija AC FOOD koja je prepoznala potencijal u brendovima nekadašnjeg krajiškog prehrambenog diva, sa nastojanjem da ih vrati na tržište.

«Povratak Emine je mnoge u Bosanskoj krajini iznenadio. Ovo je jedan od najjasnijih znakova da ćemo nastaviti sa povratkom ostalih Agrokomercovih brendova, sa ciljem da pokretanjem proizvodnje pokrenemo i cijelu prehrambenu industriju u ovom dijelu Bosne i Hercegovine. Emina je duboko utkana u sjećanje Krajišnika i zato smo se odlučili vratiti povjerenje najprije u našem okruženju. Ova kafa je oduvijek bila brend koji spaja, razlog za druženje i prijateljstva. Uvjereni smo u ponovni uspjeh Emine ne samo na domaćem, već i na regionalnom i tržištu EU», kazala je Selma Jusufović brend menadžerica kompanije AC FOOD.

Emina se prži sporije, a melje se u kamenim mlinovima. Poznato je da ovakvi mlinovi stvaraju manju temperaturu od električnih, tako da u procesu proizvodnje ostaje intenzivnija aroma za 25-30 %, čime miris, ukus, pjena i boja ostaju jačeg intenziteta.

Emina se proizvodi prema specijalnoj recepturi, kao kombinacija nekoliko premium sorti kafe, bez kiselosti i gorčine. Kafa Emina se pakuje u gramažu od 500 g, a uskoro će biti i pakovanja od 100g i 200g.

 

Previous Obilježena 25. godišnjica puštanja u funkciju Sarajevskog tunela spasa (VIDEO)
Next Mujo Begić: U Vlasenici zasadio plantaže lješnjaka, izvozit će u Italiju

You might also like

Ekonomija/Biznis

Poljoprivrednici uputili niz hitnih zahtjeva Vijeću ministara BiH

Udruženje poljoprivrednika Federacija Bosne i Hercegovine obratilo se Vijeću ministara Bosne i Hercegovine sa zahtjevom da se rješi dio problema s kojima se ovi proizvođači susreću.    Poljoprivrednici upozoravaju da

MADE IN BOSNIA-387

Merima svoju životnu strast pretvorila u preduzeće koje zapošljava žene iz ruralnih područja Hercegovine

Merimu Kukić 27-godišnjakinju iz Jablanice je oduvijek zanimala proizvodnja hrane. Iz tog razloga, nakon sticanja diplome inžinjera poljoprivrede, odlučila se za obavljanje pripravničkog rada u Udruženju žena MOST koje se

Ekonomija/Biznis

U Bosni i Hercegovini moguće povećanje broja zaposlenih za 2,5 posto i rast plate od 2,3 posto

  Broj zaposlenih lica u Bosni i Hercegovini u ovoj godini bi mogao biti veći za 2,5 posto, uz nominalni rast prosječne neto plate od 2,3 posto, prognozira Direkcija za