Kanton Sarajevo: Posao za 800 nastavnika, profesora i stručnih saradnika

Kanton Sarajevo: Posao za 800 nastavnika, profesora i stručnih saradnika

 

Na osnovu saglasnosti koje je Ministarstvo za obrazovanje, nauku i mlade Kantona Sarajevo dalo osnovnim i srednjim školama KS za raspisivanje konkursa za prijem uposlenika u školskoj 2018/2019. godini biće zaposleno 800 nastavnika, profesora i stručnih saradnika.

Od tog broja data je saglasnost za popunjavanje više od 550 radnih mjesta u osnovnim školama. Kako je naveo resorni ministar Elvir Kazazović, za 100 radnih mjesta u osnovnim školama raspisan je konkurs na neodređeno radno vrijeme, i to najčešće za poziciju profesor razredne nastave.

Objave konkursa počele su početkom tekućeg mjeseca a sve procedure vezane za prijem uposlenika u školama biće okončane do početka školske godine.

Saglasnost za raspisivanje konkursa data je nakon što je Komisija za evidentiranje i zbrinjavanje zaposlenika za čijim je radom prestala potreba u osnovnim i srednjim školama Kantona Sarajevo dostavila podatke o kadrovskim potrebama i tehnološkom višku za školsku 2018/2019.godinu.

“Stav Ministarstva od početka je da se raspisuju konkursi na neodređeno vrijeme u svim školama u kojim postoji potreba i mogućnost zbrinjavanja ljudi na neodređeno vrijeme, po određenim objektivnim kriterijima”, istakao je ministar Kazazović.

Previous SFF: Sutra počinje filmska smotra sa rekordnim brojem filmova i gostiju
Next U julu rekordna posjeta turista Sarajevu: Najviše Turaka, Arapa i Amerikanaca (VIDEO)

You might also like

NAŠI DANI

‘Dan bijelih traka’ – Tužno sjećanje na 3.176 ubijenih Prijedorčana i 102 djece

Prijedor, ali i cijeli svijet, danas se prisjeća 3.176 ubijenih Prijedorčana, civila nesrpske nacionalnosti, među kojima je bilo 102 djece. “Dan bijelih traka – 31. maj”, koji je već odavno

NAŠI DANI

Bećirović: Garant opstanka Bosne i Hercegovine su njeni patrioti, a ne Srbija i njene sluge Ivanić i Dodik

-Vladajući političari ne bi smjeli ćutati kada se državi Bosni i Hercegovini poturaju opake i perfidne teze. Mladen Ivanić je jučer izjavio: „Neće doći do otcjepljenja Republike Srpske (…) Srbija

NAŠI DANI

Borenović o aferi sa respiratorima u Rs: Srebrena malina je jagodica bobica za ovu nabavku

Branislav Borenović, predsjednik PDP-a, rekao je na današnjoj konferenciji za novinare da je bh. entitet Republika srpska za 50 respiratora izdvojila 7,8 miliona KM i da je to bezočna pljačka