Uživajte u Zelengori (VIDEO)

Uživajte u Zelengori (VIDEO)

 

Nema sumnje da je Zelengora jedna od najljepših balkanskih planina. Prirodno bogatstvo kojim obiluje iznova oduševljava njene posjetioce. N1 i Dron.ba vam donose snimke planinskog krajolika u kojima ćete zasigurno uživati.

Mogućnosti koje pruža Zelengora su razlog sve većeg broja posjetioca. Bilo da ste planinar, biciklista ili jednostavno neko ko voli uživati u prirodi, onda ćete vjerovatno posjetiti ovu planinu.

Neprocjenjiva vrijednost planine su i značajne količine pitke vode. Na planinskoj ljepotici je smještena i grupa stećaka. Poseban ugođaj Zelengora pruža ljubiteljima avanturističkih sportova, kao što je brdski biciklizam.

Isitnski trenutak relaksacije pruža i Orlovačko jezero, koje se nalazi u centralnom dijelu masiva. Zbog prirodnog bogatstva, planina se nalazi u sklopu Nacionalnog parka “Sutjeska”.

 

Previous Godišnjica masakra kod Gradske tržnice u Sarajevu
Next Ganić: 'Alija Izetbegović je poslušao Holbrookea i nije uzeo Banju Luku'

You might also like

BH RAZGLEDNICA

Kravica spremna za sezonu – vodopad osvijetljen, korito očišćeno

U sklopu priprema za turističku sezonu, radnici Javnog poduzeća „Parkovi“ d.o.o Ljubuški i članovi ronilačkog kluba „Šrek“ Ljubuški organizovali su čišćenje korita rijeke Trebižat na području vodopada Kravica. Iz korita

BH RAZGLEDNICA

Otkriće u Odžaku: Kopali bunar za vodu i iskopali gejzir

  Da nismo svjesni bogatstva u kojem živimo, primjer su braća Mulić iz Odžaka koji su kopajući bunar na vikendici za pitku vodu iskopali gejzir. Video FTV:

TURIZAM

Bjelašnica dobija jedno novo lice: Novi snježni topovi, šestosjedi i četverosjedi

Radovi i pripreme za novu zimsku sezonu na Bjelašnici su u punom jeku. Ugrađuju se novi snježni topovi, šestosjedi i četverosjedi. Projekat vrijedan 16 miliona KM, planirano je da se