Počelo obilježavanje 26. godišnjice formiranja Prvog korpusa Armije RBiH

Počelo obilježavanje 26. godišnjice formiranja Prvog korpusa Armije RBiH

 

Na šehidskom mezarju Kovači, polaganjem cvijeća, učenjem Fatihe i odavanjem počasti svim šehidima i poginulim pripadnicima Armije RBiH jutros je počelo obilježavanje 26. godišnjice formiranja Prvog korpusa Armije RBiH.

Delegacija Kantona Sarajevo, koju je predvodio ministar za boračka pitanja KS Muharem Fišo, položila je cvijeće ispred spomen-obilježja svim šehidima i poginulim braniteljima koji su ukopani na mezarju Kovači, nakon čega je odala počast i rahmetli Aliji Izetbegoviću, prvom predsjedniku Predsjedništva BiH i vrhovnog komandanta Armije RBiH.

“Cilj nam je da stalno podsjećamo, ali i da mlađe generacije upoznamo sa odvažnosti i hrabrosti naših branitelja, komandanata, da znaju da je to bila generacija boraca koju je ova država čekala 400 godina, i koja nije dozvolila da agresor uđe u Sarajevo, jer to naši najbolji i najhrabriji sinovi nisu dozvolili”, poručio je ministar Fišo i ovom prilikom.

picture_004.jpg

Kantonalnoj delegaciji se pridružio i premijer KS Adem Zolj koja je obišla i ostale lokacije, gdje je na dostojanstven način odala počast svim poginulima u vrijeme opsade Sarajeva tokom agresije, i to na: mezarju ispred Alipašine džamije, šehidskom mezarju na Stadionu, te na groblju Lav, katoličkom groblju Sveti Josip i pravoslavnom groblju Sveti Marko.

I općinske delegacije su također odale počast, položile cvijeće i na ovaj važni datum prisjetile se heroja odbrane Sarajeva i Bosne i Hercegovine.

U okviru današnjeg dan Programom je planirano održavanje mise zadušnice i parastosa koje će biti upriličene u znak sjećanja na sve poginule branitelje katoličke i pravoslavne vjeroispovijesti.

Previous Behram-begova džamija i medresa u Tuzli
Next Priče o prekrajanju granica su besmislene, onda bi se i Sandžak mogao pripojiti Bosni

You might also like

NAŠI DANI

PCR biznis: Testove od 0,44 dolara Institut RS za javno zdravstvo nabavljao za 30 do 80 maraka

Nabavna cijena PCR testa bila je 0,44 dolara a Institut RS za javno zdravstvo ih je nabavljao za 30 do 80 maraka. Distributeri tvrde da su tenderi bili namješteni. UNDP

NAŠI DANI

Christian Schmidt imenovan za sljedećeg visokog predstavnika

Danas su u Sarajevu ambasadori zemalja članica Upravnog odbora Vijeća za provedbu mira (Peace Implementation Council – PIC) službeno imenovali Christiana Schmidta za sljedećeg visokog predstavnika u Bosni i Hercegovini, nakon

NAŠI DANI

Bratić Kalabuhovu: Vi ste gost u našoj državi Bosni i Hercegovini i trebate da poštujete naše gostroprimstvo

Zastupnicima NSRS danas se obratio ambasador Ruske Federacije u Bosni i Hercegovini Aleksandar Kalabuhov. Njegovo gostovanje u entitetskom parlamentu izazvalo je brojne reakcije, a ruskom ambasadoru direktno se obratio poslanik