VTK BiH sa bosanskohercegovačkim izlagačima na sajmu Worldfood u Istanbulu

VTK BiH sa bosanskohercegovačkim izlagačima na sajmu Worldfood u Istanbulu

 

Vanjskotrgovinska/Spoljnotrgovinska komora Bosne i Hercegovine, uz podršku Ministarstva vanjske trgovine i ekonomskih odnosa Bosne i Hercegovine i USAID/Sweden FARMA II Projekta, ove godine organizovala je izlaganje kompanija iz naše zemlje na sajmu „Worldfood Istanbul 2018“. Riječ je o najvećom sajmu trgovine hranom i pićem u Turskoj, koji će ove godine okupiti više od 400 domaćih i međunarodnih proizvođača i više od 15 000 posjetilaca.

Sajam se održava u TUYAP Fair and Congress Center u Istanbulu od 5. do 8. septembra, a kompanije iz BiH ćete moći vidjeti na štandu C530 u hali 3. Ove godine, pored VTK/STK BiH, na Sajmu izlažu bh. kompanije „Bosnaplod“ iz Brčkog, „Kupres Milch“ iz Kupresa, „Meggle“ iz Posušja, „Mladegs pak“ iz Prnjavora, „Mljekara Livno“ i „Vita-Life“ iz Visokog“,.

Nastupom na ovom događaju izlagači imaju mogućnost predstaviti svoju ponudu potrošačima iz zemalja Europe, Srednjeg Istoka, Sjeverne Afrike i Turske.

Cilj organizacije izlaganja na sajmu jeste promovisati bosanskohercegovačke kompanije iz oblasti poljoprivrede i prehrambene industrije, omogućiti kompanijama uspostavljanje poslovnih odnosa sa turskim i međunarodnim partnerima, kao i povećati izvoz bh. proizvoda iz spomenutog sektora na međunarodno tržište.

Previous Komšić: Ukinut ćemo Čovićev ured u Mostaru, glavni grad Bosne i Hercegovine je Sarajevo
Next Reprezentativci Bosne i Hercegovine otputovali u Belfast

You might also like

Ekonomija/Biznis

Izgradnja petlje kod Rijeke: Sarajevski Euro-Asfalt u poslu vrijednom 80 miliona eura

Jučer je potpisan ugovor za izgradnju velike petlje kod Rijeke. Bosanska kompanija Euro-Asfalt jedna je od ključnih u ovom poslu. Projekat je vrijedan približno 80 miliona eura.

Ekonomija/Biznis

Rekordne strane investicije u našoj zemlji – do kraja godine milijardu BAM!

Upravo su objavljeni najnoviji podaci Centralne Banke Bosne i Hercegovine o direktnim stranim investicijama, koji u potpunosti potvrđuju ranije najave direktora FIPA Gordana Milinića da će 2019. godina biti rekordna

MADE IN BOSNIA-387

Vratio se iz Amerike nakon 25 godina: Potencijal za razvoj biznisa u Bosni i Hercegovini je evidentan

Nihad Požegija, rođeni Sarajlija, živio je 25 godina u SAD-u, a onda se odlučio vratiti u Bosnu i Hercegovinu i pokrenuti vlastiti biznis Magnolia Furniture & Supply. Radio je u