Međunarodni aerodrom Sarajevo i u augustu oborio rekord po broju putnika

Međunarodni aerodrom Sarajevo i u augustu oborio rekord po broju putnika

 

Kroz Međunarodni aerodrom Sarajevo tokom mjeseca augusta prošlo je 159.506 putnika, što predstavlja najveći broj opsluženih putnika u jednom mjesecu u historiji ovog aerodroma.

Rekord po broju opsluženih putnika u jednom mjesecu oboren je i u julu, te je ovo drugi mjesec zaredom u kojem Međunarodni aerodrom Sarajevo bilježi historijske rezultate. Također, ovo je prva godina u historiji Međunarodnog aerodroma Sarajevo u kojoj je zabilježeno više od 150.000 putnika u jednom mjesecu, rekord koji se također ponavlja već drugi mjesec zaredom.

Ovim Međunarodni aerodrom Sarajevo nastavlja stabilan rast prometa, u prosjeku 12% u odnosu na prošlu godinu, a rast se bilježi i u svim drugim segmentima. Primjera radi, u prošlom mjesecu obavljeno je ukupno 1.586 aviooperacija, što je za 5 posto više u odnosu na isti mjesec prethodne godine. Kada je riječ o kargu, u prošlom mjesecu je otpremljeno 348.467 kg komercijalnog karga, odnosno 60% više u odnosu na isti mjesec 2017. godine.

Kroz Međunarodni aerodrom Sarajevo je tako tokom ove godine prošlo ukupno 749.028 putnika, što predstavlja veći broj nego broj putnika u cijeloj 2014. godini. Šta više, tokom protekla tri mjeseca Međunarodni aerodrom Sarajevo opslužio je preko 400.000 putnika, što nikada ranije nije zabilježeno u nekom tromjesečnom periodu.

Podsjećamo da sa Međunardnog aerodroma Sarajevo operira blizu 20 aviokompanija, a tokom ljetnjih mjeseci imamo i veliki broj čarter prevoznika, koji prevoze putnike na razne turističke destinacije. Ovaj kontinuiran rast koji bilježimo još od 2013. godine konstatno usložnjava zahtjeve korisnika naših usluga, ali se sve aktivnosti i dalje obavljaju bez gužvi ili bilo kakvih problema. Za takve rezulate zaslužan je cijeli kolektiv Međunarodnog aerodroma Sarajevo, ali i Granične policije BiH, UIO BiH, te brojnih drugih kolektiva koji djeluju na Međunarodnom Aerodromu Sarajevo, saopšteno je iz press službe Međunarodnog aerodroma Sarajevo.

 

(sa-c.net/MiruhBosne)

Previous Reprezentativci Bosne i Hercegovine otputovali u Belfast
Next Rekonstrukcijom gradskog trga Ilijaš dobija novi vizualni identitet

You might also like

NAŠI DANI

Rusija na koljenima? Rat im se vratio kući

Paravojna grupa Wagner preuzela je kontrolu nad sjedištem ruskog južnog vojnog okruga u Rostovu na Donu, izjavio je vođa grupe Jevgenij Prigožin u subotu. “Stigli smo ovdje, želimo da primimo

NAŠI DANI

Dan državnosti Bosne i Hercegovine planinari obilježavaju pohodom na Bjelašnici

  Sarajevsko planinarsko društvo „Željezničar“ obilježit će Dan državnosti BiH pohodom iz  sela Umoljani do planinarskog doma Bijele vode na Bjelašnici, a očekuje se  da će u subotu u pješačkoj

NAŠI DANI

Zabrana ulaska bivšem komandantu Žandamerije Srbije još jedan sjajan potez državnih institucija

Zukan Helez, potpredsjednik SDP BiH, smatra da je zabrana ulaska bivšem komandantu Žandamerije Srbije Bratislavu Dikiću još jedan sjajan potez državnih institucija BiH. „Što više napadaju državu Bosnu i Hercegovinu,