Mladi reprezentativci Bosne i Hercegovine bolji od Švicarske!

Mladi reprezentativci Bosne i Hercegovine bolji od Švicarske!

 

Mlada fudbalska reprezentacija Bosne i Hercegovine nastavila je sa odličnim igrama u kvalifikacijama za Evropsko prvenstvo 2019.

Izabranici Vinka Marinovića su danas u predivnom ambijentu ispunjenog Trening kampa u Zenici pobijedili Švicarsku rezultatom 3:0.

Odličnu priliku bh. tim je imao u 14′. Prvo je Ermedin Demirović pokušao iskosa sa desne strane peterca gostiju, a na loptu je na suprotnoj stativi natrčao Luka Menalo koji pogađa stativu.

Bosna i Hercegovina do prednosti dolazi u 20′. Menalo je poslao loptu na lijevu stranu u protivnički šesnaesterac do Demirovića koji se oslobađa čuvara i pogađa za 1:0.

Odličnu priliku imao je Mićo Kuzmanović u 25′, ali je sa desetak metra šutirao u golmana Noama Baumanna.

U 34′ mladi Zmajevi udvostručuju prednost. Amer Gojak je izveo slobodan udarac sa ivice kaznenog prostora, golman Baumann je odbio loptu na peterac gdje se našao Demirović koji još jednom šalje loptu u mrežu.

I drugo poluvrijeme počelo je prilikama reprezentacije BiH, ali je pokušaje Demirovića i Gojaka iz povoljnih pozicija zaustavio Baumann.

Gojak je ponovo u 77′ šutirao sa dvadesetak metara, a golman Šviccarske ovaj put loptu odbija u korner.

Kerim Memija u 87′ prolazi po desnoj strani i ubacuje loptu na suprotnu stativu, a Hamza Čataković glavom postiže treći gol za bh. tim. Do kraja utakmice više nije bilo prilika

11. septembra u 19:00 sati reprezentacija Bosne i Hercegovine će gostovati Rumuniji u Ovidiuu.

Bosna i Hercegovina-Švicarska 3:0 (2:0)

Trening centar NS/FS BiH, Zenica.

Sudija: Vitali Meshkov (Rusija).

Sudije asistenti: Igor Demeshko, Dmitri Mosyakin (Rusija).

4. sudija: Sergei Lapochkin (Rusija).

Golovi: 1:0 Demirović (20′), 2:0 Demirović (34′), 3:0 Čataković (87′).

Žuti kartoni: Ćavar, Šerbečić (BiH ), Hefti, Domgjoni, Ruegg (Švicarska).

Bosna i Hercegovina: Nemanja Trkulja, Advan Kadušić, Marko Mihojević (63. Besim Šerbečić), Stjepan Radeljić, Kerim Memija, Ermedin Demirović (85. Hamza Čataković), Amer Gojak, Mićo Kuzmanović, Marijan Ćavar (75. Amir Hadžiahmetović), Luka Menalo, Stjepan Lončar. Selektor: Vinko Marinović.

Švicarska: Noam Baumann, Kevin Ruegg, Ulisses Garcia, Silvan Hefti, Eray Cumart, Nedim Bajrami, Toni Domgjoni (46. Derek Kutesa), Vasilije Janjičić (46. Michel Aebischer) , Cedric Itten, Dimitri Oberlin (75. Jeremy Guillemenot), Marvin Spielmann. Selektor: Mauro Lustrinelli.

Previous Više od 50 izlagača na sajmu pčelarstva u Tuzli (VIDEO)
Next Red Bull Cliff Diving u Mostaru: Pobjednici Gary Hunt i Adriana Jimenez

You might also like

SPORT

Nakon poraza u Armeniji: Prosinečki podnio ostavku!

Selektor fudbalske A reprezentacije Bosne i Hercegovine Robert Prosinečki podnio je ostavku nakon današnjeg poraza Bosne i Hercegovine u susretu s Armenijom. Naša reprezentacija, iako favorit, izgubila je današnji meč

SPORT

Košarka: Juniorsku reprezentaciju na Eurobasketu predvodit će Musa i Čampara – Pandža selektor

Pred našom ekipom je Evropsko prvenstvo, a Džanana Musu i njegove kolege predvodit će provjereni dvojac koji nam je donio dosta radosti u prošlosti Košarkaške selekcije Bosne i Hercegovine ne

DUHOVNOST

UFC legenda Royce Gracie iznenadio sve – uz podršku Bošnjaka u Chicagu napravio je veliku životnu promjenu

Čini se da je UFC legenda Royce Gracie prešao na islam. Gracie je imao sastanak sa Eddiejem Redžovićem (bjj crni pojas osnivač tima Redžović u Chicagu) i islamskim šejhom Osmanom Ibn