Liga nacija: Pobjeda Bosne i Hercegovine u Belfastu

Liga nacija: Pobjeda Bosne i Hercegovine u Belfastu

 

Fudbalska „A“ reprezentacija Bosne i Hercegovine pobjedom je počela takmičenje u UEFA Ligi nacija.

Izabranici Roberta Prosinečkog su danas na stadionu Windsor Park u Belfastu pobijedili Sjevernu Irsku sa 2:1.

Terensku inicijativu u prvih 45′ je imao domaći tim, ali osim pokušaja Stuarta Dallasa u 21′ i Stevena Davisa u 23′ sa dvadesetak metara, nisu imali ozbiljnijih pokušaja.

Prvu priliku BiH je imala u 30′ kada je Edin Višća sa lijeve strane proigrao Edina Džeku koji sa 7 metara pogađa golmana Sjeverne Irske Bailey Peacock-Farrella.

Naš tim je do prednosti došao u 36′. Kapiten Džeko je prošao po lijevoj strani i poslao loptu na peterac gdje se našao Haris Duljević koji postiže svoj prvi pogodak za nacionalni tim.

Pokušao je sa distance i Kyle Lafferty u 45′, ali nije bio precizan.

Sjeverna Irska je odličnu priliku imala u 47′ kada nakon ubačaja sa desne strane Dallas neometan šutirao sa peterca, ali je Ibrahim Šehić odlično intervenisao i izbacio loptu u korner.

Oliver Norwood je u 54′ izveo slobodan udarac sa lijeve strane, Lafferty je šutirao sa suprotne stative, a Šehić je još jednom na visini zadatka.

Elvis Sarić u 64′ koristi nesporazum u odbrani reprezentacije Sjeverne Irske i kratko dodavanje Craiga Cathcarta ka golmanu Peacock-Farrella i pogađa za 2:0 u korist bh. tima.

Duljević je u 75′ šutirao odlično iskosa sa lijeve strane, ali je pogodio stativu.

Šehić je još jednom dobro intervenisao u 85′ nakon pokušaja Liama Boycea sa desne strane kaznenog prostora.

U 3′ sudijske nadoknade domaći sastav smanjuje prednost selekcije Bosne i Hercegovine. Nakon kornera Boyce je proslijedio loptu do Willa Grigga koji pogađa za konačnih 1:2.

Satavi:  LINEUP

Na linku ispod pogledajte golove i najzanimljivije detalje sa današnje utakmice u Belfastu.

Northern Ireland vs Bosnia and Herzegovina

Previous Red Bull Cliff Diving u Mostaru: Pobjednici Gary Hunt i Adriana Jimenez
Next Kriva ćuprija, Mostar

You might also like

SPORT

Barbarez: Kolektivno jaka reprezentacija

Par dana nakon kvalifikacionog meča za SP između Grčke i Bosne i Hercegovine, koji je završen neriješno (1-1), ne prestaju komentari na utakmicu i sve ono što je bilo vezano

SPORT

Prevljak: Ako ponovimo igru od danas možemo se nadati najboljem i protiv Ukrajine

„A“ reprezentacija Bosne i Hercegovine pobijedila je večeras na Astana Areni u Nur Sultanu selekciju Kazahstana sa 2:0 u susretu 6. kola grupe D kvalifikacija za SP 2022. Bosanskohercegovački reprezentativci

SPORT

Lana Pudar u finalu SP-a u disciplini 200 metara leptir

Najbolja bosanska plivačica Lana Pudar izborila je plasman u finale Svjetskog prvenstva u velikom bazenu u disciplini 200 metara leptir. Polufinale u disciplini 200 metara leptir bilo je na rasporedu