Šepić: Narod u Bosni i Hercegovini je svjestan da nam treba nova politika

Šepić: Narod u Bosni i Hercegovini je svjestan da nam treba nova politika

 

Našoj zemlji i našem narodu trebaju promjene kakve nudi Nezavisni blok. Narod je svjestan da se u Bosni i Hercegovini mora izgraditi nova politika koja će do kraja transparentno i otvoreno nuditi rješenja za budućnost, a ne baviti se manipulacijom ljudi i vraćanjem u  prošlost – poručio je danas predsjednik Nezavisnog bloka i kandidat za člana Predsjedništva BiH iz reda bošnjačkog naroda Senad Šepić.

Šepić je u svom govoru, održanom u Botaničkom vrtu Zemaljskog muzeja u Sarajevu, poručio  da su dosadašnji vlastodršci dokazali da nemaju rješenja za stvaranje stabilne i razvijene Bosne i Hercegovine.

– Mi smo ovu našu priču, priču promjene za bolju, zdraviju, evropsku Bosnu i Hercegovinu počeli prije godinu dana. Ova politička priča ima zadatak da Bosnu i Hercegovinu okrene na pravi, evropski put. Loše stanje u BiH je naš prvi protivnik, a tog konkurenta kreirale su dosadašnje politike – dodao je Šepić.

Stručnjak na polju ekonomije i sporta Almir Šahinpašić  predvodi listu Parlamenta Federacije BiH. Šahinpašić ističe da je vidio Nezavisni blok kao stranku koja odgovara njegovom karakteru.

– Želim pružiti svoje znanje u cilju reafirmacije i pravljenja ambijenta za mlade ljude, da im omogućimo da ostanu u ovoj zemlji i da u dogledno vrijeme oni zavladaju ovom zemljom – rekao je Šahinpašić.

Kandidat za potpredsjednika RS-a iz redova bošnjačkog naroda Sadik Ahmetović rekao je da u Nezavisnom bloku niko neće oblačiti crvene ili zelene jakne.

– Mi smo građani Evrope i kao takvi moramo graditi BiH jednaku za svakog građanina. Moramo graditi snažnu BiH za bogatog i snažnog građanina. To je evropski princip i standard za koji smo se opredijelili. Niti ćemo biti Bakirovi čobani, niti Dodikovi robovi  – zaključio je Ahmetović.

Previous Kriva ćuprija, Mostar
Next Franjevci i sufije – čuvari duše Bosne

You might also like

NAŠI DANI

Delegacija Vlade KS sastala se sa predsjednikom FC Barcelona

Vlada Kantona Sarajevo spremna je osigurati preduslove uključujući i novac neophodan za rekonstrukciju bob staze na Trebeviću ukoliko Barselona u svojoj aplikaciji za Zimske olimpijske igre 2030 delegira Sarajevo kao

NAŠI DANI

Izetbegović: Nema nikakvog razilaženja! Ko voli rat da Bog da ga imao u kući

Slovenački predsjednik Borut Pahor je bio i prije 5-6 godina ovdje u posjeti članovima Predsjedništva Bosne i Hercegovine. Tada smo bili Ivanić, Čović i ja, i tako je naivno postavio

NAŠI DANI

Bihać: Održan 17. Memorijal “Alija Izetbegović”. Srbijanac pobjednik glavne trke

Na hipodromu Bakšaiške krajem augusta je održan 17. Memorijal – konjičke trke “Alija Izetbegović” u čast prvog predsjednika Bosne i Hercegovine. Okupilo se 50 takmičara iz Bosne i Hercegovine, Srbije