Novi hoteli u Sarajevu zaposlit će stotine ljudi

Novi hoteli u Sarajevu zaposlit će stotine ljudi

 

Sarajevo postaje sve važnija destinacija na mapi puta turista i poslovnih ljudi, pa nije čudo što glavni grad Bosne i Hercegovine dobija sve više hotela, među kojima su i oni poznatih međunarodnih brendova – piše BiznisInfo.

Jučer je u Sarajevu otvoren hotel Swissotel, jedan od najluksuznijih iz grupacije Accor Hotels. Riječ je o hotelu sa 5+ zvjezdica koji ima 21 sprat i 218 soba, od čega je 40 apartmana.

Paralelno se gradi novi toranj hotela ibis Styles u Sarajevu (nekadašnji hotel Sarajevo). Vlasnici najavljuju otvaranje hotela već u oktobru ove godine.

Hotel ibis Styles

– Radovi su u toku na zgradi nekadašnjeg hotela Sarajevo. Uskoro ćemo vas dočekati u redizajniranom, modernom hotelu koji će nuditi 181 sobu – naveli su iz ovog hotela.

Osim toga, kompanija Rotana koja upravlja velikim brojem hotela, najavila je otvaranje Bosmal Arjaan hotela u posljednjem kvartalu ove godine. Riječ je o jednom od najvećih stambenih kompleksa u regionu čija je namjena nedavno promijenjena, pa će tako postati hotel, a njime će upravljati jedna od najvećih grupacija sa Bliskog istoka.

Bosmal Arjaan

„Bosmal Arjaan by Rotana je savremeni hotel u Sarajevu, Bosna i Hercegovina. Pružat će najbolju ponudu zabave, ugostiteljstva i opuštanja, kao i mogućnost organizovanja konferencija. Namijenjen je gostima koji cijene praktičnost, udobnost i iskustvo životnog stila u unutrašnjosti grada. Hotel će imati 130 smještajnih jedinca“, navodi se na stranici hotelske grupacije.

Podsjetimo da je nedavno poznati brend Novotel preuzeo upravljanje nekadašnjim hotelom Bristol.

Uz to, u Sarajevu je najavljena, i čak započela gradnja hotela Hilton, u samom centru grada pored Katedrale. No, iako su radovi počeli na kopanju zemljišta, došlo je do zastoja, i u ovom trenutku nije poznato kakva je sudbina projekta.

Svi ovi, ali i brojni drugi hoteli koji se otvaraju, obogatit će ponudu Sarajeva za turiste i poslovne ljude, ali će ujedno kreirati veliki broj radnih mjesta.

Primjera radi, Hoteli Ilidža, danas su raspisali oglas za 83 radna mjesta. Traže se recepcioneri, konobari, sobarice, kuhari itd. U ovom kompleksu nedavno su otvoreni renovirani hoteli “Austria” i “Bosna”.

Hoteli Ilidža

Bosna i Hercegovina je u sedam mjeseci ove godine posjetilo 811.660 turista, što je više za 12,2 posto u odnosu na isti period prošle godine.

Previous Dr. Lagumdžija u Seulu - "Presude Karadžiću i Mladiću su upozoravajuća slika budućnosti svakoga ko pokrene ratnu zločinačku avanturu"
Next Sutra potpisivanje Ugovora o izgradnji prve faze brze ceste Sarajevo – Goražde

You might also like

MADE IN BOSNIA-387

Hamdo grupa sa Sokoca izvozi drvene kuće u Tursku

Hamdo grupa sa Sokoca u septembru će završiti i otpremiti još tri drvene kuće za kupca u Turskoj, prema izvoznom programu započetom u januaru, rekli su u ovom preduzeću. Izvršni

MADE IN BOSNIA-387

Od porodične tradicije do biznisa: Emir Hadžijusufović proizvodi prirodni sirup od ruže

  Emir Hadžijusufović proizvodi 100% prirodni sirup od ruže, po recepturi svoje majke. Dugi niz godina se ovaj sok proizvodi i pije u njegovoj porodici, ali sad je Emir odlučio

Ekonomija/Biznis

Eko povrće i voće iz Hercegovine: Jasmina zapošljava 24 radnika i obrađuje 120 dunuma zemlje

  Pozitivan primjer uspješne poljoprivredne proizvodnje i prodaje krije se u dolini Neretve, u naselju Višići kod Čapljine gdje već tri godine djeluje “Domaće eko povrće i voće – Jasmina“.