Nedžad Salković obilježio 60 godina umjetničkog rada

Nedžad Salković obilježio 60 godina umjetničkog rada

 

60 godina plodonosnog umjetničkog rada doajena bosanskohercegovačke sevdalinke Nedžada Salkovića krunisano je koncertom u kojem je učestvovalo više stotina izvođača.

Svečani koncert bio je putovanje kroz šest decenija bogate umjetničke karijere koja je krunisana brojnim nagradama i priznanjima i velikim poštovanjem publike.

Dan nakon koncerta, Nedžadu Salkoviću je, na svečanoj sjednici Gradskog vijeća dodijeljena plaketa Grada Tuzle, a u povodu 60 godina umjetničkog rada.

Previous Zenica: Otvoren 25. generalni BH sajam ZEPS, učestvuje 480 izlagača
Next Basic Bosnian in 10 Lessons: Udžbenik bosanskog jezika za strance

You might also like

KULTURA I UMJETNOST

Banjaluka: Povodom Dana državnosti BiH održana izložba “Stara Bosna”

Povodom obilježavanja 25. novembra, Dana državnosti Bosne i Hercegovine večeras je u Banjaluci održana izložba “Stara Bosna”. Organizatori su potpredsjednik bosanskohercegovačkog entiteta RS Ramiz Salkić i Galerija “Preporod” iz Zenice.

KULTURA I UMJETNOST

Spektakl u Beogradu: Dino Merlin koncert otvorio pjesmom “Da šutiš”

Bosanskohercegovačka i regionalna muzička zvijezda Dino Merlin priredio je večeras pravi spektakl u “Štark Areni” u Beogradu, glavnom gradu Srbije, a koncert je otvorio pjesmom “Da šutiš”, koju je publika

BAŠTINA

Muzej Istočne Bosne: Čuvar kulturno-historijskog naslijeđa

  Iako djeluje u prostorno minimalnim uslovima, jer ni poslije 70 godina postojanja nije do kraja riješeno pitanje smještaja Muzeja Istočne Bosne u Tuzli, ova ustanova s 30.000 eksponata, muzejsku