Tuka i zlatni košarkaši na poštanskim markama

Tuka i zlatni košarkaši na poštanskim markama

Povodom 9. oktobra – Svjetskog dana pošte JP BH Pošta d.o.o. Sarajevo izdalo je dvije poštanske marke – marku u čast zlatnoj Košarkaškoj kadetskoj reprezentaciji Bosne i Hercegovine i marku u čast našeg najboljeg atletičara Amela Tuke.

Time je u duhu društveno odgovorne kompanije BH Pošta željela doprinijeti pozitivnom ozračju rezultata kojima su nas ovi sportisti učinili ponosnim građanima Bosne i Hercegovine.

Marka sa motivom Kadetske košarkaške reprezentacije Bosne i Hercegovine izdata je u 100.000 primjeraka, a njena nominalna vrijednost je 2,70 KM.

Poštanska marka posvećena Atletskom savezu Bosne i Hercegovine i Amelu Tuki izdata je u tiražu od 50.000. Nominalna vrijednost je 1,30 KM.

Na svečanosti u sarajevskoj Vijećnici, koju je BH Pošta organizovala povodom Svjetskog dana pošte, prve primjerke ovih poštanskih maraka generalni direktor BH Pošte Mujo Butković uručio je predsjedniku Košarkaških reprezentacija BiH Igoru Stojanoviću te predsjedniku Atletskog saveza BiH Suadu Kaknji i našem najtrofejnijem atletičaru Amelu Tuki.

markica-koš

 

(sport1.ba/mb)

Previous Bosanska kompanija učestvuje u izgradnji dionice autoputa kroz Sloveniju: Posao vrijedan 15 miliona KM
Next Evo koji TV kanali prenose utakmicu Bosna i Hercegovina – Vels

You might also like

NAŠI DANI

U Zvorniku završena izgradnja 9 kuća povratnicima

Putem programa Saudijski fond za razvoj, kojeg implementira Federalno ministarstvo raseljenih osoba i izbjeglica, devet povratničkih porodica u Zvornik dobilo je ključeve završenih stambenih jedinica.   Izvođenje radova je počelo prije

PISMENOST / KNJIŽEVNOST

U Sarajevu u 77. godini preminuo profesor Enes Duraković

Enes Duraković, jedan od najznačajnijih historičara bošnjačke i bosanskohercegovačke književnosti, preminuo je u 77. godini života. Vijest da je Duraković preminuo, na Facebooku je potvrdio Esad Džudžo, osnivač i direktor

SPORT

‘Ova medalja zaista jeste posebna i daje mi veliki motiv’

Nakon osvojenog 3. mjesta (200m leptir) na SP u velikim bazenima – što je prva medalja za Lanu Pudar i našu zemlju na ovom nivou (Lana ima bronzu i sa